Erdoğan'dan flaş açıklamalar! ABD'ye yaptırım kararı

Erdoğan'dan flaş açıklamalar! ABD'ye yaptırım kararı

Erdoğan açıkladı, Türkiye ABD’ye yaptırım kararı aldı. Erdoğan, ABD'nin yaptırım uygulama kararına karşı, ‘Biz de ABD’li bakanlarla ilgili karar aldık’ açıklamasında bulundu. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Türkiye ile ABD arasında yaşanan Papaz Brunson krizinin ardından ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin de ABD’li bakanlara yaptırım kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi öncesi halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

‘TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİL, MAL VARLIKLARINI DONDURACAĞIZ’

“ABD Brunson adımıyla bize karşı büyük bir saygısızlık yapmıştır. HalkBank Genel Müdür Yardımcısı ile takas söz konusu değil. ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız" dedi.

"2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz. İnanıyorum ki bu kongrelerle hücre yenilemesini yapan parti teşkilatımız gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla ana kademeyle seçimlere hazırlığını sürdürecek. Büyükşehirlerde büyük bir patlamayla neticeyi alacaktır.

Sizler bu 16 yıllık süreçte çok ciddi emekler verdiniz. AK kadınlar olarak çok ciddi emekleriniz var. Sizin yol arkadaşlığımızı unutamıyorum. Bu yol arkadaşlığımız hiç bir şeye benzemez.

Adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide neler yaptık kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolar iken 11 bin dolara nasıl çıkardık bunları gayet iyi biliyorsunuz. Sizler IMF'ye borcumuzun 23,5 milyar dolar olduğu yerden nasıl sıfırladığımızı biliyorsunuz. Hazinenin tam takır olduğu noktadan nerelere geldiğini biliyorsunuz.

'ARTIK BU ÜLKEDE İNANÇ VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ KAVGASI OLMAYACAK'

Bir sistem değiştirdik. Sizlerle siz bunu yaptınız ve başkanlık sistemine geçtik. Artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız. Demokrasi mücadelemizi, özgürlük mücadelemizi bugüne kadar nasıl verdiysek bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Artık ülkede inanç özgürlüğü kavgası olmayacak. Artık düşünce, fikir özgürlüğü kavgası olmayacak. Herkes inancında serbest. Fikir, düşünce özgürlüğünde inandığını rahatça konuşabilecek. Hepsinden öte bu ülkede başı açık, başı örtülü kavgası olmayacak.

ERDOĞAN'IN KADIN KOLLARI KONGRESİNDE KONUŞMASI

PARLAMENTOYA GİRSİNLER DİYE DESTEK VERENLER DE HESABINI VERECEK

Erdoğan, kadın kolları kongresinde AK Partililere seslendi. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Bugüne kadar hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık. Er ya da geç katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk. Bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu konuda durmak yok. Onlar inlere girecek biz onları inlerde takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de kadife eldiveninin içindeki demir yumruğunu indireceğini iyi bilir. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. Nereye gizlenirlerse gizlensinler sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar ağzı daha süt kokan masum sabilerin kanını döken alçaklardan katliamın hesabını muhakkak soracağız.

Hayatın her alanında kadınlar geçmişle mukayese edilemeyecek kadar ileri seviyeye geldiler. Siyasi hayatımın her aşamasında kadınlarımız ile birlikte yol yürüdüm. Gençlik kolları döneminden başlayarak, İstanbul Büyükşehir'de, AK partimizin kuruluşunda ve sonrasında tüm mücadelemizi kadınlarımızla birlikte verdik. AK Parti Kadın Kolları üyesi ne biliyor musunuz? 4 milyon 600 bin bayan üyemiz var. Bu diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bırakmıştır. Türkiye'de Kadın Kolları Kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir.

Siyasette kadınlarımıza verdiğimiz önemin en son örneği 24 Haziran seçim sonuçlarıdır. Şu an da mecliste AK Parti sıralarında 53 kadın milletvekilimiz bulunuyor. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok.

15 Temmuz'da kadınlarımızın bir başka önemli yönüne kahramanlıklarına, cesaretlerine, şehadetlerine, gaziliklerine şahid olduk. Tankları elleriyle durduran kadınlarımızın gösterdiği kahramanlık nesiller boyu anlatılacaktır.

Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en yakın şahitleri sizsiniz. Krizlerin, kaosun pençesinde kıvranan Türkiye'yi her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamını katlayan hizmetlerle buluşturduk.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlayın. SSK Genel Müdürü olduğu zamanlarda hastanelerimizin halini bilenler var aramızda. Ben de biliyorum ama artık böyle bir hastane yok. Artık tüm hastanelerimiz gayet iyi bir konumda. Şimdi bunu şehir hastanaleri ile sağlık hizmetlerimizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Bugüne kadar 6 şehir hastanemiz hizmete girdi. Sağlıkta Türkiye sınıflar üstü bir yere doğru gidiyor. Adalet hizmetlerinin kalitesini artırmak için yatırımları hayata geçirdik. Ülkemizin dört bir yanında yeni adalet sarayları açtık."

siyasetcafe.com

cin-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.