Erdoğan'dan Hakan Atilla'yı kucaklayıcı açıklamalar

Erdoğan'dan Hakan Atilla'yı kucaklayıcı açıklamalar

Hakan Atilla'nın tahliyesine ilişkin konuşan Erdoğan; “Yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24-27 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Malezya Başbakanı Muhammed’i, resmi törenle karşıladı.

Atlı karşılama birliği eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen Muhammed, Erdoğan ile birlikte tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra iki ülkenin milli marşları çalındı ve 21 pare top atışı yapıldı.

Konuk Başbakan Muhammed, tören kıtasını selamladı. Tören sırasında tarihteki 16 Türk devlerini temsilen askerler ve bayraklar yer aldı. Malezya ve Türkiye heyetlerinin karşılıklı takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Muhammed, merdivenlerde basın mensuplarına poz verdi.

 

Erdoğan, Mahathir Muhammed’e Cumhuriyet nişanı verdi.

Törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de hazır bulundu.

 

 

HAKAN ATİLLA EVLADIMIZDIR

 

Erdoğan, Hakan Atilla’nın tahliyesine ilişkin sorulan soruya ise, “Sayın Putin bu müjdeyi bize vermişti. Bugün de bunlar kaldırıldı. Artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıda Rusya’ya ziyaretlerini yapabiliecek. Bu uzun zamandır aramızdaki sıcak ilişkilerin neticesidir. Hakan Atilla konusana gelince, Halk Bankımızın yöneticisinin yaşamış olduğu süreç tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür. Verilen mahkumiyet cezası bitmiş oldu. Borcumuz kalmadan Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu.

Kendisi ile yaptığım görüşmede, ‘Ailenle tatilini yap, sonra seni Ankara’da bekliyorum. Orada oturur, konuşur, kararımızı veririz.’ dedik. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz.” dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.