Erdoğan'dan kamuya Passat talimatı

Erdoğan'dan kamuya Passat talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Alman otomotiv şirketi Volkswagen’in ürettiği Passat model araçların partide ve kamuda kullanılması talimatı verdiği öğrenildi.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen’in (VW) yeni fabrikası için Manisa’yı seçtiği ve bununla ilgili artık karar aşamasına gelindiğine yönelik açıklamalar yapılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da bir açıklama geldi.

Erdoğan’ın partide ve kamuda Volkswagen’in ürettiği Passat model araçların kullanılması talimatını verdiği öğrenildi.

Erdoğan, partisinin dünkü MYK’sının ardından parti kurmaylarıyla yemek yedi.

 

AUDİ'DEN PASSAT'A GEÇİLECEK

 

Yemekteki sohbet sırasında Erdoğan, Volkswagen’in Manisa’da yapacağı yatırımın çok önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, Volkswagen firmasına “jest” olarak 19 parti kurmayının arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatını verdi.

Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı 943.5 milyon TL’lik yatırımın önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bundan sonra kamuda da Passat kullanımına özen gösterilmesini istedi.

 

Volkswagen Türkiye’yi tercih etti

Bulgaristan ve Türkiye arasında tercih yapması beklenen Ünlü Alman markasının Türkiye’yi tercih ettiği daha önce açıklanmıştı.

 

ŞİRKETİ KURDU

Manisa merkezli Türkiye birimi kurdu. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Almanya merkezli Volkswagen Manisa’da 943,5 milyon lira sermayeli şirket kurdu. Gazetede yer alan bilgilere göre şirketin adı "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" oldu.

 

YATIRIMLARA TEŞVİKTE YENİ KARAR

Bununla birlikte yatırımlara teşvikte yeni bir Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Karara göre, 5 milyar lira büyüklüğünde ve komple yeni yatırım niteliğinde olan yatırımlara teşvik için Sanayi ve Teknoloji Bakanı yetkilendirildi.

 

Bu yatırımların kamudaki işleri öncelikli tamamlanacak. Manisa merkezli Türkiye birimi kurdu.Gazetede yer alan bilgilere göre şirketin adı "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" oldu.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler

Kaynak:Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum