Erdoğan'dan Trump'a flaş çekilme uyarısı: Hemen gitme!

Erdoğan'dan Trump'a flaş çekilme uyarısı: Hemen gitme!

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ı çekilmeyi aceleye getirmemesi konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump, Suriye’den tüm askerlerini çekeceklerini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı. Trump’ın bu kararı YPG/PKK terör örgütü başta olmak üzere Rusya, İran ve özellikle Almanya ile Fransa’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Alman basını Trump’ın çekilme kararını tek başına aldığını ifade ederek sert eleştirilerde bulundu.

Associated Press'in Amerikalı ve Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’den çekilme kararı alan Trump’ı uyardığı, çekilmeyi aceleye getirmemesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Yetkili aynı zamanda Amerika’nın bölgeden çekilmesinin ardından Türkiye’nin Suriye’deki geniş topraklara girip buraları elinde tutabilmek için sınırda mobilize yeterli güce sahip olmadığını ileri sürdü.

Özhaseki yeni FETÖ kriterlerini açıkladı: Çay içilebilir, fotoğraf çekilebilir

Haberde yer alan ifadelere göre; Trump ile Erdoğan arasında geçen telefon görüşmesinde, Erdoğan’ın ‘Hala niye oradasınız?’ diye sorduğu, IŞİD terör örgütünün yüzde 99 yenilgiye uğratıldığını hatırlattığı ve geri kalanını Türkiye’nin temizleyeceğini ifade ettiği belirtildi.

Trump’ın, Erdoğan ile yaptığı bu telefon görüşmesinin ardından ikna olduğu ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a Erdğan’ın dedikleri doğruysa neden hala Suriye’de olduklarını sorduğu ve  askerlerin bölgeden çekilmesi yönünde talimat verdiği ifade edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.