Ergenekon davasından karar çıktı Tüm sanıklar beraat etti

Ergenekon davasından karar çıktı Tüm sanıklar beraat etti

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme kararını açıkladı.

Yargıtay'ın bozma kararı ardından yeniden görülen Ergenekon davasında karar açıklandı.

Açıklanan karara göre tüm sanıklara "silahlı örgüt kurmak yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık" suçundan beraatine karar verildi.

Cumhuriyet gazetesi saldırısı faili Osman Yıldırım ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'a  "anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Tutuklu sanıklar Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır de "anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Alparslan Aslan, başka suçlardan tutuklu sanıklar Erhan Timuroğlu ve Bedirhan Şinal getirildi.

Aralarında Erol Mütercimler, Oktay Yıldırım, Emin Şirin'in aralarında bulunduğu 30'u aşkın tutuksuz sanık ve çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu.Duruşmada önceki celse savunmasını hazırlaması için süre verilen tutuklu sanık Bedirhan Şinal'in avukatı, mazeret dilekçesi sundu.

'ERGENEKON KUMPASTIR'

Mahkeme, avukatın savunma hakkını kötüye kullandığı gerekçesiyle mazeretini reddetti. Daha sonra sanık Bedirhan Şinal, savunmasını yaptı. Şinal, "Ergenekon kumpastır. Ben de bu kumpasta kullanılan figürdüm. Ergenekon'un kumpas olduğunu itiraf edince FETÖ'cü hakimler bana ceza verip yıllarca içeride tuttular. 20 yıl hapis verdiler. Cumhuriyet saldırısıyla alakam yok. Vicdani bir karar verilsin. Bu sefer de kurban edilmemeyi diliyorum" dedi.

Duruşmada, sanık Bedirhan Şinal'in savunmasını yapması ile tüm savunmalar tamamlanmış oldu. Mahkeme başkanı duruşmadaki sanıklara son sözlerini sordu.Ergenekon davasında tüm sanıkların son savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere 14.00’e kadar duruşmaya ara verdi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme kararını açıkladı.

 

Ergenekon davasında, "Ergenekon örgütünü kurma", "yönetme" suçundan tüm sanıklara beraat etti.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.