Esad Afrin’e girerse Rusya ne yapacak? Rus vekilden flaş yanıt

Esad Afrin’e girerse Rusya ne yapacak? Rus vekilden flaş yanıt

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerini temizlemek için başlattığı operasyonda tam 1 ay geride kaldı. Esad rejim askerlerinin Afrin’e girecek iddiaları ise büyük ses getirdi. İşte ayrıntılar;

Suriye Ordusu’nun Afrin’e gireceği iddiaları tartışılmaya devam ederken Kahraman Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin’de ilerlemeye devam ediyor.

Esad rejim askerlerinin Afrin’e girmesi durumunda Rusya nasıl bir tavır sergileyecek? İşte bu sorunun cevabını Rus vekil verdi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Eğitim Komisyonu Başkanı ve uluslararası siyaset uzmanı Vyaçeslav Nikonov, Suriye ordusunun Afrin’e gireceği iddialarını değerlendirdi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Eğitim Komisyonu Başkanı ve uluslararası siyaset uzmanı Vyaçeslav Nikonov, Suriye ordusunun Afrin'i almasının bölgedeki durumu daha da tırmandıracağını ve Rusya'nın durumu yumuşatmak için daha fazla diplomatik çaba göstermesi gerekeceğini söyledi.

"ESED'İN GİRMESİ TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINA DOĞRUDAN AYKIRI"

Rus basınına konuşan Nikonov, Afrin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçme ihtimaliyle ilgili "Bu, durumu daha da tırmandırır, zira doğrudan Türkiye'nin çıkarlarına aykırı" dedi.

"ANKARA VE ŞAM'IN BİRBİRİNİ ANLAMALARI OLASI DEĞİL"

Türkiye'nin Astana, Soçi ve Cenevre gibi Suriye'de istikrara yönelik süreçlerde yer alan önemli bir diplomatik partner olduğunu vurgulayan Nikonov, Afrin'in Suriye ordusuna geçmesi halinde Ankara ve Şam'ın birbirini ‘anlamalarının' pek olası olmadığını söyledi.

Nikonov "Burada da Rusya'nın durumu yumuşatmak için daha fazla diplomatik çaba göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.