Eşini 7 kurşunla öldürmüştü... Ağır tahrik indirimi uygulandı!

Eşini 7 kurşunla öldürmüştü... Ağır tahrik indirimi uygulandı!

Kayseri’de AVM terasında eşini silahla vurarak öldüren Levent Akgül hakkında ağır tahrik indirimi uygulandı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda 31 Ekim tarihinde meydana gelen olayda iddialara göre hakkında uzaklaştırma kararı olan ve tekstil fabrikasında çalışan Levent Akgül, boşanmak üzere olduğu eşi Akgül ile bir AVM’de buluştu. Buluşmadan kısa bir süre sonra, çift arasında tartışma başladı. Tartışma ile birlikte Levent Akgül, belinde bulunan tabanca ile Emine Akgül’e ateş açtı. Akgül vücuduna isabet eden 7 kurşun sonrası hastaneye kaldırıldı, sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından katil zanlısı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'Evde erkek sesi vardı'

Levent Akgül, bugün 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu olarak gelen sanık Levent Akgül avukatı ile mahkemede hazır bulundu. Levent Akgül iddiasına göre, evinde eşini başka bir erkekle yakaladığını söyledi. Akgül duruşmada şu ifadeleri kullandı: “Boşanma aşaması olduğum eşim ile evleri ayırmıştık. Ama eşimi çok sevdiğimi ve tekrar barışmak istediğimi söylemek için görüştüm. Ancak kapının önünde beklerken evimden erkek sesi geldiğini fark ettim. Polisi çağırdım, arama yaptı ama kimseyi bulamadı. Bunun üzerine dayım ikinci kez polisler eve geldi ve eşimle birlikte olan kişiyi buldu.”

'Sen erkek misin?'

Yaşanan olayın ardından Emine Akgül’ün kendisini AVM’ye çağırmasından şüphelendiğini ve kendisine tuzak kurulacağını düşündüğünü söyleyen sanık Akgül, “Eşime barışmak istediğimi söyleyince ‘Sen erkek misin?’ dedi. Ney yaptığımın farkında değildim, tabancayı çıkarıp ateş etmeye başladım. Keşke bunlar olmasaydı” dedi.

'İnsanlığımdan utanıyorum'

Sanıkların dinlendiği mahkemede, öldürülen Emine Akgül ve birlikte olduğu iddia edilen kişinin telefon görüşmeleri ve mesaj kayıtları açıklandı. Raporların açıklanması ile sanık Akgül, ‘İnsanlığımdan utanıyorum’ diyerek savunmasını bitirdi.

Mahkeme heyeti ise duruşmada daha önce ağırlaştırılmış olarak verilen ömür boyu hapis cezasına ağır tahrik indirimi uygulayarak cezayı 17 yıl 6 ay olarak değiştirdi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.