Eski rektör eğitimi engellemekten tutuklandı

Eski rektör eğitimi engellemekten tutuklandı

İki yıl önce YÖK tarafından kayyum atanan Haliç Üniversitesi’nin eski rektörü Mansur Topçuoğlu resmi belgede sahtecilik ve cebir yoluyla eğitimin engellenmesi suçlarından dolayı tutuklandı.

Haliç Üniversitesinin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topçuoğlu, geçen cuma günü üniversiteyi basarak işlediği suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Geçen cuma günü Topçuoğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi üniversitenin Sütlüce kampüsüne baskın düzenlemiş, güvenlik görevlileriyle aralarında arbede yaşanmıştı. Topçuoğu rektör odasına girerek makama oturmuştu. 

Olayın ardından gözaltına alınan Mansur Topçuoğlu ile beraber 14 şüpheli İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

BELGEDE SAHTECİLİK VE EĞİTİMİ ENGELLEMEKTEN TUTUKLANDI

Topçuoğlu, savcılıkça yürütülen ifadesinin ardından gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “resmi belgede sahtecilik” ve “cebir yoluyla eğitimin engellenmesi” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay baskında 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YÖK Genel Kurul'unca 2016 yılında yapılan denetimlerde 'kötü yönetildiği' tespit edilen Haliç Üniversitesi'nin faaliyet iznini durdurdu ve yönetimini İstanbul Üniversitesi'ne devretmişti. 

Üniversitenin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topçuoğlu ve beraberindeki yaklaşık 30 kişi, geçen cuma günü saat 16.00 sıralarında üniversitenin Sütlüce'deki kampüsüne zorla girdi. Topçuoğlu ve beraberindekiler ile ünivervesitenin özel güvenlikler arasında arbede yaşanmış ve Topçuoğlu zorla makam odasına çıkarak kendisini rektör olarak ilan etmişti..

NE OLMUŞTU?

Olayın ihbarı üzerine, üniversiteye gelen polis ekipleri yönetim katına çıkarak baskın grubundakileri gözaltına alıp polis aracına bindirdi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden sonra polis merkezine götürüldü. Yine gözaltına alınmayan bir grup ise okul önünde görüntü alan gazetecilere saldırdı.

"GÜVENLİKLERE VURA VURA REKTÖRÜN ODASINA KADAR ÇIKMIŞLAR"

Üniversite öğrencilerinden Fatih Koyuncu, "Arkadaşlar ile kütüphane tarafından oturuyorduk. 'Elektrikleri kesin' tarzında bir koşuşturmaca olunca bize de 'sınıflara çıkın diye' seslenildi. Bizde sınıflara doğru koştuk. Sınıftan çıktığımızda polisler ile beraber toplu bir grubun girdiğini gördük. Güvenliklere vura vura rektörün odasına kadar çıkmışlar.

Mansur Topçuoğlu tekrar koltuğa oturmuş. Polisle beraber yeni rektörümüz geldi okula. Koltuğundan tekrar indirip polisler eski rektörü götürdü" diye konuştu.

"30-35 KİŞİLİK BİR GRUP TARAFINDAN SALDIRI DÜZENLENMİŞTİR"

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada ise olay şu şekilde anlatıldı:

"Haliç Üniversitesi Sütlüce Merkez Yerleşkesine saat 16.00 sıralarında yaklaşık 30-35 kişilik örgütlü bir grup tarafından saldırı düzenlenmiştir. Rektörlüğümüzün daveti üzerine emniyet güçlerimiz savcılığın talimatıyla derhal gerekli müdahaleyi yaparak saldırganları gözaltına almıştır. İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç failleri hakkında gerekli şikayet ve suç duyuruları derhal yapılmış olup Rektörlüğümüzce gelişmeler yakından takip edilmektedir. Emniyet güçlerimizin müdahalesi sonucu üniversitemizde eğitim-öğretim kesintisiz ve sorunsuz şekilde devam etmektedir."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.