İYİ Parti 19 Mayıs'a katılmadı! İftara koştu

İYİ Parti 19 Mayıs'a katılmadı! İftara koştu

İYİ Parti 19 Mayıs 1919 kurutuluş savaşının 100. yılı kutlamaları için Samsun'da yapılan törene 'devlet ciddiyetinden uzak' diyerek katılmazken, mecliste yapılan iftara koşarak gitti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs 1919 kurutuluş savaşının başlangıç yılının 100. yılında Samsun'da düzenlenen törene davetin 3 gün kala yapılmasından dolayı 'devlet ciddiyetinden uzak' diyerek katılmamıştı.

Törene davet edilmeyen PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı safta yer alan Akşener bununla da kalmamış törende siyasi partilerin birlik pozunu ise şov olarak nitelendirmişti. 

Meral Akşener Milli Kurtuluşun başlangıç günü olan 19 Mayıs'ın 100. yılında devlet erkanı ve devleti yönetmeye aday siyasi parti genel başkanlarıyla bir arada olmaktan rahatsız duyup bunu reddederken Meclisin düzenlediği iftar yemeğini ise devlet ciddiyetine yakın bir davranış olarak algılayıp partisini temsilen bir milletvekili gönderdi. 

İftar yemeğine İYİ Parti adına katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabı olan facebook hesabından bunu şu şekilde duyurdu:

"TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop'un tüm dönem milletvekilleri için meclisimizde verdiği iftar programına partimizi temsilen katıldık."

iyi-parti-siyasetcafe-003.jpg

TARAFTARLARI TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti'nin 19 Mayıs törenlerine katılmayışının 'dik durmak' olarak gören İYİ Parti taraftarları iftar yemeğine katılımı ise tepki gösterdi. İYİ Partili Yavuz Alioğlu'nu iftar paylaşımı altına yorum yazan taraftarlar şu şekilde tepki gösterdi:

"VERİLEN YEMEKTE DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARIN HAKKI VAR"

Efe Kubilay: Fotoğrafların hepsine bakınca gördüm ki Erdogan'da orada. Ülkeyi meclise ihtiyaç duymadan kararnamelerle yönetirken, işlevsiz mecliste yapılan sahte davet de bulunmak sizi mutlu etti mi bilmiyoruz amma değer verip kürsü konuşmalarına kulak kesildiğimiz sizleri böyle görmek bizi mutsuz ve huzursuz etti...

iyi-parti-siyasetcafe1.jpg

TC Kestioğlu Şükrü: Nasıl Samsun,da Tavrınızı ortaya Koyduysanız Bunda da aynısını yapmalıydınız o verilen yemekte doğmamış bebeklerin hakkı var. Ben bir ülkücü Türk Milliyetçisi Bozkurt olarak hakkımı helal etmiyorum. Siz sayın Yavuz Ağıralioğlu'na yakıştıramadım

Efe Kubilay: Keşke protesto etseydiniz. Aynı yemekleri yemekhane de yiyebilirdiniz, israf ile mücadele ettiğinizi beyan ederken gerek iyi parti gerek chp vekillerinden bunu bekliyorduk hatta dünyanın gözardı edemeyeceği bir protesto olurdu. Belki mecburen katıldık da diyebilirsiniz amma inanmayacagımızı bilin...

Erdoğan Çakır :Sayın vekilim, değerli hemserim. Bu tarz ucube iftar sofralarında yer almanız başta şahsımı ve mübarek ramazan ayında iftarını açmakta zorlanan oruçlu kardeşlerimizi derinden yaraladığına inanıyorum. İsrafın en âlâsının bir örneği olan bu sözde iftar programını nazik bir dille eleştirmenizi ve bu sultan sofralarında bulunamayacağınızı beyan edip, protesto etmeniz en doğru karar olurdu.

Mehmet Altay: Biz asıl olarak helal etmedik Allah ta kabul etmesin dedik haberiniz olsun.

Eren Kökcür: Benim param ile yapıldıysa helal etmiyorum. Cebinizden verdiyseniz de israftır, günahtır.

yavuz-iftar3.jpg

Harun Beggi: Şimdi biz size inanıp size destek olan insanlar !! Genel başkan 19 mayıs Samsun birilerinin davetine icazet etmemiş dik durmuştur yalan senaryolarına ama siz neden halkın meclisindeki bu müşriklerin riyakarların davetine katıldınız. Allah beterlerinden inşallah sakındırır ..

"SOYUNDAN SOPUNDAN ÇIKSIN ZULÜM GÖRSÜNLER"

Halit Doğantürk: Bu sofralarda devlet parası kullanılmışsa iftar açmak haramdır milletin rızası gerekir eğer bu iftarı veren cebinden vermişse hayırdır eğer benim vergilerimden verilmişse benden yana hakkım haram olsun soyundan sopundan çıksın zulüm görsünler

Ömer Şahin: Sayın milletvekilim, TBMM başkanlığının iftar için belirli bütçesi var mı? Yoksa ... Bendeki krediniz biraz azalır.

"VEKİLİMİZ BURADA İSRAFI RESMETMEK İÇİN MESAJ VERDİ"

Barış Tavlaşoglu: Bence Sn. Vekilim burda israfı resmetmek adına mesaj verdi.!
Zaten memnuniyetsizliği suratından net okunuyor.

Ercan Kayabel: Bu iftar milletin parasıyla yapılıyorsa haram zıkkım olsun işallah kendi imkanlarınızla yapılıyorsa helal olsun."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.