Etek altı video çekmek yasaklandı!

Etek altı video çekmek yasaklandı!

Etek altı video ve fotoğraf çekmek artık suç sayılacak. İşte flaş kararın ayrıntıları;

Toplu taşıma, alışveriş merkezlerinin asansörleri gibi kalabalık mekanlarda cep telefonuyla kadınların eteğinin altını çekmek ve bunu canlı yayımlamak bir furya halini alırken kadınların isyanına kulak verildi.

Kanada ve Belçika'da çıkan yasaların ardından İngiltere ve Fransa da kişinin izni, rızası olmadan etek altı fotoğrafının çekilmesini yasaklıyor.

Fransa'da cinsel şiddet ve sokakta tacizle ilgili bir yasa tasarısına 'uygunsuz görüntüler çekmeyi' 30 bin euro para ve 2 yıla kadar hapisle cezalandıran suç haline getiren bir değişiklik eklendi.

SENATO KABUL ETTİ

Ülkede etek altını yasadışı görüntülemenin günlük hayatı engelleyecek kadar yaygınlaştığına dair şikayetler üzerine Fransız Senatosu bu değişiklikleri ezici çoğunlukla kabul etti.

POLİS YAKALAMIYOR

Etek altı çekimlerden yakınmalarını sosyal medyada paylaşan çok sayıda kadın, özellikle polis çağırıp şikayet ettiklerinde hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

''Çok acil lütfen. Adamın biri AVM'de eteğimin altından çekim yaptı. Polis çağırdık. Ne yapabilirim, bana söyler misiniz'' gibi tweetler yasal boşluğa ve kurbanların çaresizliğine dikkatleri çekti.

VURDUMDUYMAZLIK DİZBOYU

Paris metrosunda bir adamın etek altını çekme girişimine maruz kalan Marion (29), yaşadıklarını ''Karşımda oturuyordu, cep telefonuyla eteğimin altını çekmeye çalışırken onu gördüm. Sesimi yükseltip durmasını söyledim. Hiçbir şey olmamış gibi oturmaya devam etti'' diye aktardı.

Adèle isimli bir kadın Le Parisien gazesine metroda eteğinin altını çekmeye çalışan adamın telefonunu yakaladığını ve kırdığını anlattı. 17 yaşındaki bir genç kız, AVM asansöründe etek altı çekime maruz kaldıktan sonra kendisini tacize uğramış hissettiğini belirtti.

FRANSIZ KADINLAR TOPLU TAŞIMADA PANTALON GİYİYOR

Araştırmalar Fransa'daki kadınların yarısı etek altı tacizinden kaçınmak için toplu taşıma sırasında pantolon giydiğini ortaya koydu. Bazıları da kendilerini korumak için eteklerinin altına şort giydiklerini söyledi.

Etek altı çekimin yasadışı olduğu Belçika'da ise polis yılda sadece 20 resmi şikayet geldiğini belirtip kurbanların seslerini çıkarması çağrısı yaptı.

İNGİLTERE BİR ERKEK VEKİLE TAKILDI

Fransa'dan önce İngiltere'de etek altı çekimi yasaklamaya yönelik yasa tasarısını iktidardaki Muhafazakar Parti'nin önde gelen milletvekillerinden Sir Christopher Chope bloke etmişti. Ancak Başbakan Theresa May, kadınların artan şikayetleri üzerine yasayı çıkarmayı vaat etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.