Fatih Terim-Rasim Ozan davasında Yargıtay karar verdi!

Fatih Terim-Rasim Ozan davasında Yargıtay karar verdi!

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve dönemin Galatasaray Başkanı iş adamı Ünal Aysal’a basın yolu ila hakaret ettiği için yargılandığı davada Yargıtay kararı bozdu!

Rasim Ozan Kitahyalı’ya aha önce yerel mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezası verilmişti. Rasim Ozan Kütahyalı’nın itirazı üzerine, Yargıtay 12. Ceza Dairesi kararı bozdu. Kararın ilamında sanık konumunda olan Kütahyalının gazeteci ve televizyoncu olduğu belirtilirken, müşteki konumunda olan Terim’in ise GS Teknik direktörlüğünden ayrılarak milli takımın başına geçtiği ifade edildi. 

Aysal'dan zıt açıklamalar
AİHM kararlarına göre, Fatih Terim’in eleştiriye katlanabilme sınırının daha geniş olması ve Ünal Aysal’ında konu hakkında zıt açıklamalar yaptığı dile getirildi. 

Küçük düşürme ve hakaret etme amacı yok
Bu ortamda Rasim Ozan Kütahyalı’nın doğru söyleme konusunda tereddütte kaldığını ve Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında geçen mesajları da Fatih Terim’e küçük düşürme ya da hakaret amacı taşımadığı göz önüne alınmadan kamuoyuna sunmak olarak değerlendirildi.  


Bu eylemin basın özgürlüğü kapsamı içerisinde olduğunu ifade eden Yargıtay kararı mahkûmiyet kararının geçerli olmayacağında oy birliği ile onay verdi.  

Karar oy birliğe ile bozuldu
Kütahyalı'nın eyleminin basın özgürlüğü kapsamında kaldığı ve suç oluşturmadığı vurgulanan kararda, ayrıca Aysal'ın, sanık Kütahyalı'nın 'mesajlaşma içeriklerini yayınlamasına' iştirak etme eylemi nedeniyle de mahkumiyetine karar verilemeyeceği ifade edildi.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.