Fatih Terim'den 'dehşet' açıklama

Fatih Terim'den 'dehşet' açıklama

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ülke çapında altyapılarda cinsel istismar olaylarının yaşandığını, yargıya intikal eden 10’dan fazla davanın görüldüğünü belirtti.


Terim, gelecek hedefi olan genç sporcuların istismar tehlikesiyle karşı karıya olduğunu vurgulayıp Türkiye’nin çeşitli yerlerinde altyapılarda cinsel içerikli sohbetlerin yanı sıra fiziksel, duygusal ve cinsel taciz olaylarına el koyduklarını söyledi.

 

Terim, yargıyla intikal eden 10’dan fazla dava olduğunu kaydederken bir ihbarda adı geçen bir antrenörün yurtdışına kaçtığını da kaydetti.

 

‘İstimara yönelik birim oluşturduk’

 

Türkiye futbol direktörü, göreve başlamasının ardından cinsel istismarı önlemek için bir birim kurduklarını da sözlerine ekledi: “TFF’de göreve gelir gelmez, bu konuyla ilgili bir birim oluşturulması talimatını verdim. Bu projeyi uygulamaya başladığımızda çok daha zor, büyük ve derin bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Fiziksel ve duygusal istismardan daha önemlisi cinsel istismar da bir hayli fazla.”

 

‘İstismarın gizli kalması zor’

 

Çocuk istismarının gizli kalmasının zor olduğunu belirten Terim, sporun çocuk istismarı konusunda ‘korunaksız bir alan’ olduğunu da vurguladı: “Artık bunun böyle olmayacağını herkesin bilmeli. İstismara meyilli tüm antrenör, idareci ve yöneticileri takip edip sistemin dışına almaya, çocuklarla ortak alanlarını ve ortak zamanlarını engellemeye kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.