Feministler açıklama yaptı Ezana değil barikata isyan ettik

Feministler açıklama yaptı Ezana değil barikata isyan ettik

Feminist Gece Yürüyüşü, 8 Mart'ta ezanın sesini bastırmak amaçlı ıslık çalındığı iddiasına tepki gösterdi.

Feminist Gece Yürüyüşü, 8 Mart'ta ezanın sesini bastırmak amaçlı ıslık çalındığı iddiasına karşı yaptıkları açıklamada, "Kimse çarpıtmasın: Bizim isyanımız polis barikatına, kadınların yürüyüşünü, 8 Mart’ı engellemek isteyenlere... Biz 17 yıldır o caddedeyiz, her yıl aynı saatte sesimizi yükseltiyoruz" ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için toplanan kadınların ezanı ısladıkları iddiası üzerine “17. Feminist Gece Yürüyüşü”, yazılı açıklama yaptı.

BUNUN ADI KADIN DÜŞMANLIĞIDIR

Yürüyüş yapmak isteyen kadınların şiddete maruz kaldığı belirtilen açıklamada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Taksim’de 17. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan/katılmaya çalışan on binlerce kadına uygulanan polis şiddetinin üzeri ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı dille, seçim malzemesi de yapılarak, yalan haberle ve nefretle örtülemez. Başka kılıflara bürünmeye çalışılsa da bunun adı, kadın düşmanlığı” denildi.

Yürüyüşün, 16 yıldır sorun yaşanmadan yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ŞİMDİDE KALKMIŞ EZANA KARŞISINIZ DİYOR”

“Polis kadınların yolunu keserken, bir araya getirmezken, gaz sıkarken, arama yaparken ezan dinlemedi. 8 Mart’ta sesini yükseltmeye gelen kadınların kalabalığı polis barikatları arasına sıkıştırılmaya çalışıldı. Sığmadık. 16 yıldır yürüdüğümüz güzergâhta, yürümemizi engelleyip bizi caminin yanında tutanlar şimdi de kalkmış ezana karşısınız diyor. Kimse çarpıtmasın: Bizim isyanımız polis barikatına, kadınların yürüyüşünü, 8 Mart’ı engellemek isteyenlere… Biz 17 yıldır o caddedeyiz, her yıl aynı saatte sesimizi yükseltiyoruz.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.