FETÖ borsasından iki savcı açığa alındı

FETÖ borsasından iki savcı açığa alındı

Faili Meçhul Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karabacak’ın açığa alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde Faili Meçhul Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karabacak’ın bir ay önce açığa alındığı öğrenildi.

Açığa alınan savcıların tahkikat aşamasını yürüttükleri FETÖ dosyalarında para karşılığında şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdikleri öne sürüldü. Soruşturmayı ise Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü aktarıldı.

PARA KARŞILIĞI TAKİPSİZLİK KARARI

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, savcıların, polisin takibe aldığı FETÖ mensubu kişilerin konuşmalarının dinlemeye takıldığı, haklarında bir avukatın şikayette bulunduğu ve takipsizlik kararı karşılığında ‘para pazarlığı yapıldığı’ iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konu hakkında soruşturma başlattığı ve savcıların HSK 2’nci Dairesi tarafından açığa alındığı bildirildi.

ÇOK KRİTİK SORUŞTURMALARDA YER ALMIŞ!

Açığa alınanlardan Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt’un çok kritik soruşturmaları yürüten bir isim olduğu, ‘Barış Akademisyenleri’ ve Çemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmalarından tanınan Bozkurt, Rixos otellerinin sahibi olan, bir dönem FETÖ mensubu olduğunu itiraf eden işadamı Fettah Tamince hakkında da ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verdi. Bozkurt son olarak GENPA İcra Kurulu Başkanı Fatih Erdem hakkında, ‘FETÖ silahlı örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame hazırladı. İddianamenin medyada yer almasından kısa bir süre sonra Bozkurt’un görev yerinde değişikliğe gidildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki görevinden alınan Bozkurt, Faili Meçhul Suçlar Bürosu’nda görevlendirildi.

TURHAN TUNÇ’LA İLGİLİ TALEBİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Açığa alınan isimlerden Lütfi Karabacak hakkında ise 2005 yılında HSYK tarafından bir soruşturma yürütüldü. Soruşturma neticesinde HSYK tarafından Karabacak’a yer değiştirme cezasının verilmesine hükmedildi. Bir süre sonra İstanbul’da göreve başlayan Karabacak, MİT TIR’ları davasında duruşmaya 2 gün kala değişen İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin ikinci heyetinin duruşma savcısı olarak görev aldı. Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karabacak, FETÖ’nün yargı yapılanması kapsamında yargılanan eski savcı Turhan Tunç’un, pişmanlık göstererek samimi açıklamalarda bulunduğu ve örgütün yapısının çözülmesine katkı sağladığı gerekçesiyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasını istedi. Bu karar tartışmalara neden olurken Karabacak, kendisinin açığa alındığına dair resmi bir belgenin tebliğ edilmediğini söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.