FETÖ sözcüsü Uslu 'CHP hiç bir şey yapamaz'

FETÖ sözcüsü Uslu 'CHP hiç bir şey yapamaz'

FETÖ terör örgütünden arananlar listesine olan Emre Uslu, İstanbul seçimi iptaliyle birlikte CHP'nin tutması gerekenleri anlatırken adeta bir kaos planından hiç bir farkı yok. 

YSK'nin İstanbul kararını ele alan FETÖ firarisi Emre Uslu, CHP'ye adeta kaos gibi akıl vermeye kalkıştı. 'Seçim iptal edilirse CHP ne yapar' başlıklı yazısına, "Aslında bu sorunun cevabı basit: CHP hiç bir şey yap(a)maz. 'Seçime gidersek daha farklı bir şekilde kazanırız' diyerek tabanını ikna eder ve seçime gider" diye başladı. 

DEMOKRASİ DIŞI AYAKLANMAYA TEŞVİK ETTİ 

Uslu CHP'nin bu tavrını gösterme nedenini ise şu şekilde açıkladı: "Tıpkı HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına yardım edip, Selahattin Demirtaş dahil birçok HDP'li vekilin tutuklanmasını sağladığı gibi, tıpkı Erdoğan'ın FETÖ söyleminin arkasına takılıp yüzbinlerce KHK'lının sivil ölüme mahkum edilmesine yardım ettiği gibi, tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından "Adam kazandı" deyip Erdoğan'ın tek adam otoriterliğini mücadele bile etmeden meşrulaştırdığı gibi."

"SEÇİMLERİ BOYKOT MECLİSTEN ÇEKİLME VE HAKLARINI SOKAKLARDA ARAMA"

FETÖ'cü Usu, 'Peki CHP ne yapabilir(di)?' dediği yazısında Türkiye'de adeta kaos ve iç kargaşaya sebep olacak şu cevabı verdi: "CHP'nin elinde üç önemli avantajı var(dı). Bunlardan ilki Erdoğan'a seçimlerin yenilenmesi durumunda boykot yapacağını, arkasından meclisten çekileceğini, arkasından da sokaklarda haklarını alana kadar da demokratik eylemler yapacağını net ve kararlı şekilde hissettirmeliydi."

FETÖ'CÜDEN GEZİ GÖNDERMESİ 

FETÖ firarisi Uslu 'Erdoğan'ın en korktuğu şey Gezi türü bir eylem ile insanların haklarını sokakta araması' dediği yazısında, "Erdoğan sokak eylemlerini güç kullanarak bastıracağını düşünüyor ama seçimleri kazanmış bir belediye başkanının elinden zorla hakkının alınması karşısında hakkını sokakta arayan insanlara karşı polisin de askerin de yapacağı çok az şey vardır. Ancak CHP bunu yapmayacağını, demokratik hakkını korumak için yukarıda saydığım hemen herkesin aklından geçen adımları atacağına dair hiç bir sinyal vermedi" savunmasını yaptı. 

"İMAMOĞLU YAPACAKLARI İLE AKP TABANINI KUŞKUYA DÜŞÜREBİLİRDİ"

FETÖ terör örgütü üyesi Emre Uslu, Ekrem İmamoğlu'nun yapmadığı ama yapması halinde AK Parti tabanını kuşkuya düşürecek hamleler olacağını belirttiği yazısına şöyle devam etti: "CHP'nin ikinci avantajı belediyelerin kısa süre de olsa elinde bulunmasıydı. Ekrem İmamoğlu gerek seçimden sonra da mitingler yapmaya devam ederek, gerek sosyal medyayı kullanarak, gerekse de su ve taşıma hizmetlerinde indirim yapacağını ilan ederek dişli bir rakip olduğunu gösterdi. Belediyelerdeki yolsuzluk dosyaları başta olmak üzere, AKP'nin trol ordusunu, bedava beslediği AKP'lileri deşifre edebilirdi. AKP döneminde belediyelerde nasıl bir lüks ve şatafatın olduğunu açık seçik gösterebilirdi. CHP üst üste hamleler yaparak AKP'nin tabanını kuşkuya düşürücü adımlar atsaydı AKP'nin yeniden seçim yapma ihtimali daha da azalabilirdi. Bunu da yapmadı..."

"EYÜP'TE SABAH NAMAZI KILIP KURBANLAR KESTİRİP..."

İslamiyeti kullanarak binlerce kişiyi kandıran ve sömüren FETÖ'nün firari sözcüsü Emre Uslu, CHP'nin de din üzerinde mesajlar vermesini savunurken Ekrem İmamoğlu'nun Eyüp Sultan'a gitmesinin de şifresini vermiş oldu. Uslu, "CHP'nin yapacağı hamlelerden biri de kuşkusuz din ve dindarlar üzerinden vereceği mesajdı. AKP'nin din sömürüsüne karşı CHP belediye başkanlığının alınmasından itibaren dini mesajlar verebilirdi. Belediye başkanı görevi devralmadan önce Eyüp'de sabah namazı kılıp kurbanlar kestirip fakirlere dağıtabilirdi. Bunu da ihmal etmemeliydi. CHP bunlardan hiç birini yapmadı..."

FETÖ'CÜ USLU'DAN CHP'YE TAVSİYELER 

FETÖ'cü Uslu seçimin yenilenmesi halinde CHP'nin neler yapması konusunda da akıl vermekten geri kalmadı. Uslu şunları kaydetti: "Örneğin ekonominin kötü gidişatından halk Erdoğan'ı sorumlu tutuyor. Seçim öncesinde kurduğu tanzim çadırlarına rağmen bizzat tanzim çadırları kurduğu belediyelerde seçimleri kaybetti. İşte CHP bu durumu çok daha iyi kullanabilir. Seçimlerin iptal edilmesiyle oraya çıkacak ekonomik dalgalanmayı halka iyi anlatarak bunun faturasını Erdoğan'a kesebilir. 

"ERDOĞAN'IN ARTIK SEÇİM ÇALAN BİR DİKTATÖR OLDUĞUNU..."

İkinci olarak Erdoğan'ın artık bir otoriter değil seçim çalan bir diktatör olduğunu tüm dünyaya anlatarak özellikle üyesi olduğumuz AB kurumlarını harekete geçirerek demokrasiyi rayına oturtacak stratejik hamleler yapabilir. Üçüncü olarak meclisten çekilerek Erdoğan'ı erken seçimlere zorlayabilir. Böylece İstanbul'u kaybeder ama Türkiye'yi ve demokrasiyi kurtarabilir..."

YARDIM TALEP ETTİ: YOKSUNUZ DEMEKTİR 

Emre Uslu kendisine ve fikirlerine destek olmak için para bağışı yardımı talep ettiği yazısında aksi durumda 'yoksunuz' demek istedi. Uslu, "Eskiden okuru olmayan yazarlar yok olurdu. Bundan sonra artık yazarı/medyası olmayan okur yok olacak. Zira fikrinizin, sesinizin çoğaltılmadığı, argümanlarınızın yaygınlaştırılmadığı yerde yoksunuz demektir" dedi. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.