FETÖ’cü doktoru Köşke kim aldı? Bomba isim!

FETÖ’cü doktoru Köşke kim aldı? Bomba isim!

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün FETÖ’cü doktorunu köşke kimin aldığı ortaya çıktı. FETÖ’den tutuklanan Sedat Caner’i işe alan isim şaşkınlık yarattı. İşte ayrıntılar;

FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Abdullah Gül’ün doktoru Sedat Caner’i köşke Hayrünnisa Gül’ün aldığı ortaya çıktı.

Caner, lise arkadaşı Doçent Fatih Uyar'ın, Gül Ailesi'nin diyetisyeni olduğunu belirterek, “Bana ‘Köşk'te doktora ihtiyaç var, istersen seni Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül ile görüştürebilirim' dedi, Hayrünnisa Hanımla görüştüm. Bir gün sonra Abdullah Gül beni makamına çağırarak, görevi tevdi etti” ifadelerini kullandı.

Ankara'da Gazi Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru Sedat Caner'in de olduğu ortaya çıkmıştı. ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Caner, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Caner, mahkemedeki sorgusunda, Çankaya Köşkü'nde kendisiyle iş görüşmesi yapan kişinin Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül olduğunu, Abdullah Gül'ün de kendisine işi tevdi ettiğini şu sözlerle anlattı:

“Liseden arkadaşım olan Hacettepe Üniversitesi'nden Doçent Fatih Uyar, Gül ailesinin özel diyetisyeniydi. Uyar bir gün bana ‘Köşk'te doktora ihtiyaç var, istersen seni Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül ile görüştürebilirim' dedi. Fatih'in aldığı randevu ile Hayrünnisa Hanım'la görüştüm. Görüşme olumlu geçti. Bir gün sonra Abdullah Gül beni makamına çağırarak, görevi bana tevdi etti.” FETÖ üyeliği iddialarını reddeden Caner, Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaşı ile mecburen temas ettiğini öne sürerek, “Görevime başladığımda Tuncay Delibaş, Sağlık Koordinasyon Kurulundaydı. Asistan olarak görev yaptığımda da Numune Hastanesi'nde bölüm başkanıydı. Beni ürküten bir insandı, zorunlu temasım dışında uzak duruyordum” dedi. Caner, ByLock kullandığı iddialarını reddederek, Cumhurbaşkanlığı bilgi işlem müdürlüğünden kendisine verilen telefonu kullandığını söylemişti.

siyasetcafe.com

aksener-kurbani.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.