FETÖ'ye bir darbe daha! Fetva yayınlandı

FETÖ'ye bir darbe daha! Fetva yayınlandı

FETÖ elebaşının Kuran-ı Kerim ayetlerini tahrif ettiği ve tüm ülkelerin FETÖ faaliyetlerini durdurması ve yayınlarının toplatılması hakkında fetva yayınlandı.

Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bir fetva yayımladı. Fetvada FETÖ elebaşısı Gülen'in Kuran ayetlerini tahrif ettiği vurgulanırken, tüm ülkelerin FETÖ faaliyetlerini durdurması ve yayınlarının toplatılması çağrısında bulunuldu.

Fetvada FETÖ elebaşısı Gülen'in öğretilerinin İslam akidesini bozabilecek nitelikte olduğu belirtildi. Gülen'in ilk zamanlarda Bediüzzaman Said Nursi'ye nispet ederek öğretilerini yaymaya çalıştığı ifade edilirken, zamanla Said Nursi'nin de görüşlerini tahrif ettiğinin anlaşıldığı vurgulandı.

FAALİYETLERİNE KATILMAK HARAMDIR

FETÖ elebaşısı Gülen ve takipçilerinin tüm dünyada yapmış oldukları faaliyetler ve bu faaliyetlere katılmanın ''haram'' olduğu belirtilerek bu faaliyetlerde bulunanlar tevbeye davet edildi. Fetvada elebaşı Gülen ve FETÖ'cülerin 15 Temmuz 2016'da Türkiye'ye karşı giriştikleri hain darbe kalkışması ve yaptıklarının hesabını Türkiye ve tüm Müslümanlara vermesi gerektiğinin altı çizildi.

DÜNYAYA FETÖ ÇARĞISI

Fetvada FETÖ tehlikesine dikkat çekilerek ''Başta  Endonezya  Cumhuriyeti  başkanı  olmak  üzere  tüm  ülkelerin  liderlerinden  ve  alimlerden  Fetullah  Gülen hareketinin  ülkelerindeki  tüm  faaliyetlerinin  durdurulmasını  ve  İslami  akideye  zarar  veren  kitaplarının da yasaklanmasını ve toplatılmasını talep ediyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

İşte o fetva...

feto-018.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.