Fikret Çöker görevden alındı mı? Sayıştay’dan flaş açıklama

Fikret Çöker görevden alındı mı? Sayıştay’dan flaş açıklama

Son Dakika… Sayıştay iki gündür ülke gündemini meşgul eden ‘başkan yardımcısına’ ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar;

Sayıştay'dan çok kritik bir açıklama yapıldı ve Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in görevden alındığı iddiaları yalanlandı.

Sayıştay Başkanlığı tarafından, Fikret Çöker'in başkan yardımcılığı görevinden ayrılmasının, kendi talebiyle gerçekleştiği ve Sayıştay raporlarıyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı kaydedildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının 2017 yılı denetimleri sonucunda Sayıştayca düzenlenen raporlarda yer alan usulsüzlük ve yolsuzluklar nedeniyle denetimden sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in görevden alındığı yönünde gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı bildirildi.

Çöker’in, 1992 yılında Sayıştay’da denetçi olarak görev başladığı, 2014’te de Sayıştay üyesi seçildiği ve başkanlık makamınca 2016’da ise denetimden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiğinin anımsatıldığı açıklamada, “Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi, başkanlık makamının 2 Kasım 2018 tarihli yazısıyla uygun bulunmuştur. Tesis edilen işlemin talebine binaen yapıldığı başkanlık onayında belirtilmiş olup, yayımlanan Sayıştay raporlarıyla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, denetimden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine, 1992’de Sayıştayda denetçi olarak göreve başlayan ve 2011’de Sayıştay üyesi seçilen Zekeriye Tüysüz’ün görevlendirildiği de kaydedildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.