Flaş iddia! Türkeş’in ölüm emrini FETÖ verdi!

Flaş iddia! Türkeş’in ölüm emrini FETÖ verdi!

FETÖ ile ilgili önemli ifşaatları ile tanınan yazar Latif Erdoğan, MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in infaz emrinin, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen tarafından verildiğini iddia etti.

Daha önce de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ani kalp krizi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ise helikopter kazası geçirmesinde FETÖ'nün parmağı olduğuna ilişkin ciddi iddialar oldukça büyük gündem oluşturmuştu.

En son gelen flaş iddia ise gerçekten kafalarda soru işaretleri ve izler bırakacak cinsten. FETÖ ile ilgili önemli ifşaatları ile tanınan yazar Latif Erdoğan, MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in infaz emrinin, Fetö elebaşısı Fetullah Gülen tarafından verildiğini iddia etti.

Latif Erdoğan da MHP kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in de FETÖ tarafından öldürüldüğünü iddia ederek: "Kendisi için çok ciddi engel gördüğü Türkeş'in infazını emretti. Ona yakın kripto FETÖ elemanları da emri gerçekleştirdi." dedi...

Türkeş ölmeden 4-5 gün önce Fetullah Gülen ile aralarında ilginç bir konuşma geçtiğini söyleyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Gülen beni 1997 yılında telefonla görüşmek için davet etti. Odasında ‘Türkeş beni öldürmek için emir vermiş. Vazifelendirdiği de bizim arkadaşlardan biri. Geldi boynuma sarıldı, hocam ben size nasıl kıyarım dedi, ağladı. Sonra da olayı anlattı’" dedi. Bu olayın üstünden 3-5 gün geçmişti. Alparslan Türkeş aniden kalp krizinden vefat etti.”

Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefat ettiğine dikkatleri çeken Latif Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “O karda kışta, kendi annesinin cenazesini bile kıldırmadan önce programlarını iptal etmeyen adam, tüm programlarını iptal edip Türkeş’in cenazesine gitti. Benim arşivimde Gülen’in Türkeş’e karşı çok rezil, çok galiz lafları var. Dünyaya hiç kimseye söylemediği lafları Türkeş’e karşı söyledi. Bunları söyleyen kişi, cenazede bir de namazı kıldırmak istedi. Oradaki ülkücülerden dolayı kıldıramadı. Ayrıca Gülen, Türkeş’le ilgili o kadar laf ettikten sonra cenazeyi kıldırmaya da kalkınca 1 hafta benim yüzüme bakamadı.”

Fatullah Gülen’in 1980’li yıllardan bu yana Türkeş’i sevmediğini vurgulayan Latif Erdoğan, “80 ihtilalinden önce Türkeş, Gülen’e Osmanlıca bir mektup göndermişti, o çok naif mektubu ben de okudum. Yazının sonunda ‘bir ara görüşelim’ şeklinde bir not düşülerek randevu talebi vardı. İhtilal olduktan sonra Gülen, ‘En çok sevindiğim şey Türkeş’in içeri alınması oldu. Artık onunla görüşmekten kurtuldum’ demişti. Bu ifadeyi o dönem yaptığımız Küçük Dünyam isimli röportajlarda söylemişti ama röportaj yayınlanmadı.” dedi.

 

“Ülkücü kadrolar Fetö için büyük problemdi ”

 

Erdoğan, Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile görüştüklerini ve Tuğrul Türkeş’in: "Babam Gülen’i hiç sevmezdi. Dışarı yansıtmazdı ama onun da babamı sevmediğini biliyorum. Esas sebep neydi?’ dedi. ‘Baban infaz emri vermiş daha nasıl sevsin’ diyerek, bu anektodu aktardım. O da, ‘Yok ya kurmay bir adam gidip boynuna sarılacak adama böyle bir emir verir mi?’ dedi. O dönem FETÖ üst düzey bürokrasiye, emniyete, askeriyeye sızmak istiyor. Gelişme dönemi ancak o noktalarda ülkücü, MHP’li bürokratlar var. Onlar da kesinlikle FETÖ’nün oraya girişine izin vermiyorlardı. O dönem yapılan toplantılarda bu sıkça konuşulurdu, bu en büyük problemdi.” ifadelerini kullandığını aktardı.

 

Tuğrul Türkeş’ten çarpıcı açıklamalar: “Babamın hiçbir sağlık problemi yoktu”

 

“Hatırladığım kadarıyla söz konusu sohbette Tuğrul Türkeş, vefatından birkaç gün önce babasıyla tesadüfen uçakta karşılaştığını, yan yana oturup sohbet ettiklerini, gayet sağlıklı olduğunu ve hiçbir sağlık probleminin de bulunmadığını söylemişti.”

 

Gülen'in bazı siyasilerin yanlarına eleman yerleştirdiğini vurgulayan Erdoğan bu durumu şöyle yazısına aktardı: “Gülen bu kişilere, ‘Ne emrederse yapın, en yakını olun’ diyordu. Türkeş’in yanına da böyle birini yerleştirmiş olabilir. Bu taktiği her zaman kullandı” dedi. Gülen’in bir diğer taktiğini de aktaran Erdoğan, “Gülen’in yakın gibi görünüp cenazesine katıldığı çok insan var. Tanınmış değiller, cemaat içerisindeki kişilere bunu çok yapardı. Cemaatteki kişilerin arkasından atar tutar sonra da yüzlerine hiçbir şey söylememiş gibi yakın davranırdı.”

 

Bu iddia çok konuşulur: “İnfaz emrini Fetullah Gülen verdi”

 

Latif Erdoğan’ın şu sözleri gündeme damga vuracak nitelikte: “Alparslan Türkeş’in böyle bir emir verip vermediğini bilmiyorum. Gülen, bu sözü kendisine taşıyanın kim olduğunu söylemedi. Ben bu olayı Tuğrul Türkeş’e aktardım. Kendisi gülerek, ‘Alparslan Türkeş bir kurmay asker. Hiç gidip ağlayarak boynuna sarılacak adama böyle bir emir verir mi’ demişti. Amerika’ya bir gidişimde Tuğrul Türkeş’in sözünü Gülen’e aktardım. Dinlemekle yetindi, hiç tepki vermedi. Genelde bütün siyasi liderlere, kanaat önderlerine, paşalara ve üst düzey bürokratlara uygulanan taktik gibi FETÖ kriptoları Alparslan Türkeş’e de yakınlık kurup, güvenini kazanmış. Türkeş, FETÖ’nün emellerinin farkındaydı, engellemenin yollarını arıyordu. Türkeş’in girişimlerinden de Gülen haberdardı. KENDİSİ İÇİN ÇOK CİDDİ ENGEL GÖRDÜĞÜ TÜRKEŞ’İN İNFAZINI EMRETTİ. ONA YAKIN KRİPTO FETÖ ELEMANI VEYA ELEMANLARI DA EMRİ GERÇEKLEŞTİRDİ. Benim bu olaydan çıkardığım sonuç bu.”

 

Gülen’in cenaze namazını kıldırmasını Bahçeli önlemiş

 

2017 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç ise , ziyarete ilişkin kaleme aldığı yazıda, ilginç bir detaya dikkat çekmişti: “Anlattığı bir başka anektod hepimizi hayretler içinde bıraktı. FETÖ, 1997’de vefat eden rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in cenaze namazını Fetullah Gülen’in kıldırması için çok uğraşmış. Sayın Bahçeli, “Bunu ben engelledim.”

 

Benzer bir iddia daha: “Suikaste meşruiyet kazandırmış olabilir”

 

Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, benzer iddiaların 15 Temmuz darbe kalkışmasından yaklaşık 1 ay sonra Türkeş’in koruması emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu tarafından da ortaya sürüldüğünü hatırlatarak ayrıca bu şüphelerin de çok güçlü olduğunu hatırlatarak hiçbir soruşturma yapılmadığını söyledi.

Orakoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Latif Erdoğan’ın ülkücü hareketin doğal lideri merhum Başbuğ Türkeş’i FETÖ elebaşı Gülen’i öldürmek için FETÖ içinden bir kişiyi görevlendirme iddiası bu kişinin ismi ve kimliği açıklanmadığı sürece merhum Başbuğ’a atılmış açık bir iftira niteliği taşır. Latif Erdoğan’ın bu güne kadar FETÖ ile mücadelede hizmetleri bilinen bir gerçek. Bu iddiasını yazarken samimiyetine de inanıyorum. Ancak terörist başı Gülen’in Başbuğ Türkeş’e yapılması muhtemel suikasta meşruiyet kazandırmak için Latif Erdoğan’a yalan söylemiş olması da yabana atılmayacak bir ihtimal. Bu nedenle Latif Erdoğan’ın bu iddiasını ispat etmesi gerekir. Aksi takdirde FETÖ’nün bu iddiası tamamen FETÖ ile mücadele eden Ülkücü hareketi karalamak veya baltalamak ve rencide etmek için ortaya atılmış bir psikolojik harp taktiği anlamını taşır.”

 

 

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum