Fuat Oktay’dan flaş açıklama: ‘Darbeciler TSK mensubu değildi’

Fuat Oktay’dan flaş açıklama: ‘Darbeciler TSK mensubu değildi’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını gerçekleştirilenlerin TSK mensubu olmadığını, "aciz ve satılık zavallılar" olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi Açılışı ile Harp ve Araştırma Enstitüleri'nin Öğretime Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Törenin açılışında konuşan Fuat Oktay, "Bin yıldır bu toprakları bize vatan kılmak için gözlerini kırpmadan, kanlarını döken tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yad ediyorum" diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimine değinen Cumhurbakanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye 15 Temmuz darbe girişimini yaşadığında birileri sandılar ki 'bu millet, bu ordu bir daha ayağa kalkamaz'. Halbuki darbe girişimine teşebbüs edenler kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli mensupları değil, ruhlarını ve bedenlerini Pensilvanya'daki haine 1 dolara satmış iradesizler,  acizler ve satılık zavallılardı. Bu hainler ordumuzdan temizlendiğinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin operasyon gücünün nasıl arttığını, darbenin hemen arkasından başlayan harekatlar ile hep birlikte gördük. Kağıt üzerinde bizden katbekat güçlü gözüken orduların cesaret bile edemediği, teşebbüs etse de başarılı olamadığı operasyonları birkaç ay içerisinde nasıl zafere ulaştırdığımızı tüm dünya şahit oldu" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.