Galatasaray’ın seçime gitme mecburiyeti ortadan kalktı

Galatasaray’ın seçime gitme mecburiyeti ortadan kalktı

Mustafa Cengiz yönetiminin idari yönden ibra edilmemesiyle ilgili mahkemeye yapılan başvuru sonucu karar verildi. Denetleme Kurulu’nun tedbir konulması için yapılan başvuru onaylandı. Bu kararın ardından Galatasaray’ın seçime gitmesine gerek kalmadı.

23 Mart günü yapılan Mali Kurul’da Başkan Mustafa Cengiz ve Yönetimi mali olarak ibra edilirken, idari açıdan ibra edilmemişti. Mevcut yönetimin tüzük gereği en geç 23 Nisan’a kadar seçim kararı alması gerekiyordu ancak aday olamıyordu. Bunun üzerine yönetim harekete geçmiş ve mahkemeye başvurmuştu.

Galatasaray Yönetimi, ibrasızlık kararını mahkemede iptal ettirip seçim kararı almamak için harekete geçmişti. Konuya ilişkin ilk karar dün çıktı. Yönetim ile birlikte ibra edilmeyen Denetleme Kurumu’nun ibrasızlığına tedbir konulmasına karar verildi.

12’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan başvuru üzerine, Denetleme Kurulu’nun idari ibrasızlığına tedbir konulması için yapılan başvuruyu onayladı.

Açılan diğer davalar devam ederken, konulan tedbir kararı Galatasaray Yönetimi’nin elini güçlendirdi. Yönetimin idari ibrasızlığı için tedbir kararı bekleyen Mustafa Cengiz ve ekibinin böylece mahkeme nihai kararını verene kadar seçime gitmesi gerekmiyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.