Gazi bölünüyor

Gazi bölünüyor

Gazi Üniversitesi resmen bölünüyor. Hükümet, TBMM’ye flaş bir tasarı sundu. İşte ayrıntılar;

Ak Parti iktidarı, 15 tane yeni üniversite kurulmasını öngören tasarıyı Meclis'e sundu. Tasarıyla İstanbul, Gazi ve İnönü üniversiteleri bölünecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla TBMM'ye geldi.

Tasarıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbulİbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri adlarıyla 13 yeni üniversite kuruluyor. Bu üniversitelere yönelik kadrolar ihdas ediliyor.

İzmir Tınaztepe ve İstanbul Tuna Üniversiteleri adıyla iki vakıf üniversitesi kuruluyor. Bazı üniversitelerin isimleri değiştiriliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını kaydetmişti. Erdoğan, "Adını anmak istemiyorum" diyerek Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Cumhuriyet'in kurucularından İsmet İnönü'nün adını ağzına almadan "mevcut üniversite" demeyi tercih etmişti.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YERİNE HACI BAYRAM ÜNİVERSİTESİ

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Gazi Üniversitesi’nin merkez yerleşke dışında kalan akademik birimlerinin üniversiteden koparılarak Hacı Bayram Üniversitesi adı altında açılacak yeni üniversiteye bağlanacağı daha önce basına yansımıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.