Gebze’deki faciaya ilişkin Vali ve Belediye Başkanı’ndan açıklama

Gebze’deki faciaya ilişkin Vali ve Belediye Başkanı’ndan açıklama

Gebze’de Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadükte meydana gelen göçüke ilişkin Vali Aksoy ve Gebze Belediye Başkanı’ndan açıklama geldi.

Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden 7 nolu viyadüğün çökmesi sonucu 5 işçinin enkaz altında kaldığı kaydedildi.

GEBZE BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Habertürk TV yayınına bağlanan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Türkiye'nin ikinci büyük viyadüklerinden birisi. Bu yılın sonunda devreye girecekti. Betonu döke döke ilerliyor. Çökme o kalıpları sökerken meydana geldi. Beton blok düştü, altında boşluk olabilir. Orada bir yaşam boşluğu oluşmuş olabilir" ifadelerini kullandı.

VALİ:  BİR İŞÇİNİN BİLİNCİ AÇIK

CNN Türk yayınına bağlanan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Olay Beton bloğunun yerleştirilmesi sırasında meydana geliyor. 1 işçinin bilincinin açık olduğu bilgisini aldık" diye konuştu.

KOCAELİ BELEDİYE BAŞKANI KARAOSMANOĞLU: ÇOK HIZLI GİDEN BİR İNŞAAT

CNN Türk yayınına bağlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çok hızlı giden bir inşaat. Çokta can güvenliği alınan bir inşaat. Geçen hafta viyadük inşaatını ben de ziyaret ettim. Bana verilen bilgiye göre beton bloğun altında 4 işçi var" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.