Giresun'da çözülemeyen sır

Giresun'da çözülemeyen sır

Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde “Balıklı göze” diye bilinen çeşmedeki balıklar “efsane” haline geldi. Efsaneye göre, balıkların sayılarının hiç değişmediği ve “yiyenlerin bir daha iflah olmadığı” söyleniyor.

Giresun Belediye Başkanı Şahin Yılancı, kendisinin de doğduğu İkioğul Mahallesi’ndeki balıklarla ilgili efsaneyi şöyle anlattı:

“Bir rivayete göre burada bir adam cimri, gelini ve eşi cömertmiş. Gelin ve kaynana komşularına ekmek dağıtınca ikisini de tandır ateşinin içine atmış. Tandır bir anda yerden kaynayan suya, gelin ve kaynana ise balığa dönüşmüş. Gelin de hamileymiş. O yüzden üçüncü balık nadiren görünür.”

Dededen kalma evlerinin bahçesinde birçok esrarengiz olaya tanık olduklarını ifade eden Canan Aktuna ise balıkları yiyenlerin bin bir türlü sorun yaşadığını ifade etti. Aktuna şunları söyledi:

“Çocukluğumda buraya gelip dilek tutanlar dua edenlerden geçilmezdi. Burada tandır gibi yapılmış bir gözenin çerisinde yerden kaynayan bir çeşmenin içerisinde yaşıyorlar. Ben bildim bileli iki tane. Çok nadiren bazen üç tane oluyorlar. Ama hiçbir şekilde ne dört ne de bir taneye düşüyorlar. Bir keresinde buradan evine boru ile su almak isteyen vatandaşın biri su borusuna sıkışmış olan balığı yiyor. Ama başına gelmedik sorun kalmıyor. Fakat balık yine de gözede eksilmiyor.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.