Gökçek: Ankara’da zafer yüzde 12 ile Cumhur İttifakı’nındır

Gökçek: Ankara’da zafer yüzde 12 ile Cumhur İttifakı’nındır

Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim sonucu değerlendirmesinde, “Millet İttifakı’na verilen oy 1.429.809’dur. Cumhur İttifakı’na verilen oy 1.625.941’dir. Yani rakamsal olarak Ankara’da zafer yüzde 12 farkla Cumhur İttifakı’nındır” dedi.

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek seçim sonuçlarına dair bir açıklama yaptı. Cumhur İttifakının seçimin galibi olduğunu belirten Melih Gökçek, “Milletimiz Cumhur İttifakı’na son cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi yüzde 51,6 oy vermiştir. Yani cumhurbaşkanlığı sistemini ve sayın cumhurbaşkanının görevine devamını onaylamıştır. 2014 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin toplam belediye başkanlık sayısı 740 iken, bu seçimde 732 olarak gerçekleşmiştir. Yani belediye başkanlıklarında sayısal olarak, toplamda hemen hemen hiçbir değişiklik yoktur. Bu konuda kimse Cumhur İttifakı’nı başarısız addedemez” dedi.

İSTANBUL’UN DURUMU HALEN BELLİ DEĞİLDİR

Ankara ve İstanbul seçim sonuçlarını da değerlendiren Gökçek şöyle devam etti; “Ankara ve İstanbul belediye başkanlıkları cüz-i miktarda rakamlarla CHP’ye geçmiştir. İstanbul’un durumu halen belli değildir. 2014 yerel seçimlerinde Ankara seçimlerine ellerinde hiç bir somut belge ve bilgi olmadan itiraz eden CHP’liler, şimdi İstanbul’da somut belgeler olmasına rağmen itiraz edilemeyeceğini söyleyerek kendi kendilerine çelişkiye düşmüşlerdir. Ama buna karşılık, gerek Ankaralılar, gerekse İstanbullular Ankara’da 25 ilçenin 22’sini Cumhur İttifakı’na, İstanbul’da 39 ilçenin 25 tanesini Cumhur İttifakı’na vermiştir.”

ANKARA’DA ZAFET CUMHUR İTTİFAKININDIR

Ankara’da seçimin galibi Cumhur İttifakı’nın olduğunu belirten Gökçek, “2019 seçimlerinde Ankara ilçe belediyelerinde Millet İttifakı’na verilen toplam oy 1.429.809’dur. Buna karşın Cumhur İttifakı’na verilen oy 1.625.941’dir. Arada net yüzde 12’lik fark vardır. Yani rakamsal olarak Ankara’da zafer yüzde 12 farkla Cumhur İttifakı’nındır. Ankara’da ve İstanbul’da belediye başkanları Ak Parti ve MHP ittifakının istemediği hiç bir konuda karar veremez. Yani bir başka değişle, Ankara’nın yönetimi Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti tarafından müşterek yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.