‘Bariz hatalar var’ diyen Özhaseki: ‘Doğru sonucun peşindeyiz’

‘Bariz hatalar var’ diyen Özhaseki: ‘Doğru sonucun peşindeyiz’

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, seçim sonuçlarına ilişkin, "Ankara'da da binlerce sandıkta çok net, bariz hatalar var. Sadece milletin iradesinin doğru bir şekilde tecelli etmesini arzu ediyoruz.'dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Ankara'da da binlerce sandıkta çok net, bariz hatalar var. Öyle söyleyelim artık. Onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin, biz almak istiyoruz diye gayretimiz yok. Sadece milletin iradesinin doğru bir şekilde tecelli etmesini arzu ediyoruz. Doğrunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti. Bugün de tabii ki aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız" dedi.

Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Büyük bir huzur içerisinde herkes gitti, oyunu kullandı. Tabii ki o sandıklardan çıkan sonuca hepimizin saygı duyması gerekiyor. Seçimler birçok faktörün gelmesiyle oluşuyor. O sandıktan ne çıkıyorsa başımız, gözümüz üstüne. Bu itirazların temel sebebi ille de biz alalım kaygısı değil. Oraya atılmış bir tek oyun bile zayi edilmemesi duygusudur. Oradan da çıkacak sonuçların her ne olursa olsun bizler tarafından kabul göreceği aşikardır. Bütün mensuplarımıza, teşkilatımıza mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

"DOĞRUNUN PEŞİNDEYİZ"

‘Ankara'da da binlerce sandıkta çok net, bariz hatalar var’ diyen Özhaseki şöyle devam etti; “Öyle söyleyelim artık. Onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin, biz almak istiyoruz diye gayretimiz yok. Sadece milletin iradesinin doğru bir şekilde tecelli etmesini arzu ediyoruz. Doğrunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti. Bugün de tabii ki aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız. Biraz önce İstanbul'a oy tutanağı gönderdiler. Bir yerde 201 oy Binali Bey, 100 küsur oy karşı taraf almış, 201 oyu İşçi Partisi'ne, 1 oyu Binali Bey'e yazmıştır. Bu kasıt da olabilir, hata da olabilir. Mücadelemiz bu yönde.”

‘BİZ NE HATA YAPTIK’ BUNLARI TEK TEK İRDELEYEN BİR PARTİYİZ

Ankara'da bu hatalar epeyce olduğunu belirten Özhaseki, “Bunlar sonucu ne kadar etkileyecek göreceğimiz önümüzdeki günlerde. AK Parti kendi içinde özeleştiri kültürünü çok geliştirmiş, objektif olarak doğruları ortaya koymaya çalışan en önemli partidir diye düşünüyorum. Diğer partilerde bu kültürün çok geliştiğini zannetmiyorum. Biz kendi içinde oturup istişare kültürüyle, doğru nedir, biz ne hata yaptık, bunları tek tek irdeleyen partiyiz” dedi.

“KARŞIDA DÖRTLÜ İTTİFAKLAR OLMASINA RAĞMEN AÇIK ARA BİRİNCİ PARTİYİZ”

‘Bir kere açık ara birinci partiyiz’ diyen Özhaseki konuşmasını şu şekilde tamamladı; “16 yıldır seçimlere giriyoruz. Bu bir dünya rekorudur. Girdiğimiz yerel seçimlerde karşıda dörtlü ittifaklar olmamıza rağmen açık ara birinci partiyiz. Bu milletimizin bize teveccühünü, güvenini gösterir. Ancak şehirlerde diğer partilerin biraz öne geçip belediye başkanlığı alması çok önemsenecek bir olay değildir.

Cumhur İttifakı'nın ortak özelliği yerli ve milli olmasıdır. Arkadaşlarımız gerçekten centilmence mücadele verdiler. Geldiğimiz noktada gerek AK Parti'de MHP'nin toplam belediye sayısı 50'yi geçmiştir. Biz CHP, MHP'den belediyeler aldık. Bizden MHP'ye giden belediyeler oldu. Bu demokraside olağan sonuçlardır.

Şimdi bize düşen oturup bu işin objektif olarak çalışmalarını yapmak, hatamız varsa peşinen kabul edip, ona göre yol almak. AK Parti belediyeler olarak Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifestonun takipçisi olacağız."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.