Gökhan AKYÜREK

Gökhan AKYÜREK

HAARP ötesi olabilir mi?

HAARP ötesi olabilir mi?

Son günlerde ülkemizde depremler oluyor. ALLAH kaza bela ve ölüm vermesin bu depremler de dualarımızı eksik etmeyleyim. Tabi sırf dua edipte elimizi kolumuzu bağlayıp öylece beklemeyelim;

Deprem karşısında gerekli tedbir ve önlemleri alalım sonra da tevekkül edelim. TV’deki bazı yazar, araştırmacı ve komplocular bu depremleri ve dünya da olan bazı hava olaylarını (hava sıcaklığı, kırmızı gökyüzü, kasırgaları, hortumları vs.) ‘’HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) teknolojisine bağlıyor. Geçenler de bir oyun denk geldi karşıma çoğumuzun bildiği ve gençler arasında popüler olan bir oyun ‘’SimCity 5’’. Nereden esti bu oyun dediğinizi duyar gibiyim.

Oyunda HAARP teknolojisine benzer bir teknoloji var. Bu teknoloji ile istediğiniz zaman deprem, istediğiniz zaman gök taşı, istediğiniz zaman uzaylılarla insanları yok edebiliyorsunuz. Deprem şiddetlerini istediğiniz gibi belirliyorsunuz hatta sel felaketleri bile yapabiliyorsunuz. Diğer serilerine göre son derece ileri teknoloji olaylarına sahip oyun. Öncelikle oyuna bakarken sanal bir dünya kuruyorsunuz. Tıpkı gerçek yaşantımızdaki gibi.

Nasıl doğumlar ölümler varsa oyuna eklenmiş. Zamanı geldiğinde teknolojiler çıkıyor. Tabi bu teknolojileri kendi gelişmenize ve çalışma gücünüze göre daha erken veya daha geç bulabiliyorsunuz. Yollar yapıyorsunuz, evler yapıyorsunuz, şehirler yapıyorsunuz bunlara istediğiniz isimleri verebiliyorsunuz, oyun bu konuda çok özgürlük sağlamış oyunculara.

Teknolojiniz ilerledikçe uzaya roketler fırlatabiliyorsunuz. Attıktan sonra galaksilerde yerler buluyorsunuz. Tabi bulduğunuz yerlerde karşınıza yaratıklar, uzaylılar çıkabiliyor. Onlarla savaşıyorsunuz, savaşı kazanırsanız oralara yerleşiyorsunuz. Ele geçirdiğiniz zaman ise dünyadaki insanları oraya getirebiliyorsunuz tabi bu geliştirdiğiniz teknolojiniz doğrultusunda.

Oyunda isterseniz kendi Hun sisteminizi bile yapabiliyorsunuz. Dünya sistemindeki insanları getirdikçe yeni dünyanıza alışmaları için çip takıyorsunuz. Sonrasın da o insanlar evrim geçirdikleri için dünyaya adapte oluyorlar. Oyundaki durumlar bundan ibaret. (Oyun hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler youtube’de ‘’Strateji Manyağı’’ kanalının Sim City 5 bölümlerinden oluşan yayınlarını izleyebilir.)

Bu oyun aklıma bir filmi getirdi 2011 yılında vizyona giren Daniel Craig, Harrison Ford ve Olivia Wilde gibi ünlü isimlerin yer aldığı Kovboylar ve Uzaylılar (Cowboys & Aliens 2011) filmi;

"Bir uzay gemisi, Vahşi Batı bölgesinden başlayarak, dünyayı ele geçirmek için Arizona'ya gelir ve dünyadaki altın kaynaklarını uzay gemilerine yükleyerek kendi gezegenlerine götürmeye çalışırlar.

"Şimdi oyunlarda bile bu kadar teknoloji gelişiyorken acaba HAARP hep yerinde mi kaldı? Ya oyunlardaki gibi daha ileri bir teknolojiye sahip olup bunları yapabiliyorlarsa? Diye soruları göz ardı edemeyiz.

Bu yüzden bize düşen bol bol araştırıp okuyup teknoloji konusunda gelişmeye çalışmalıyız. Gençleri abuk subuk videolar çekeceklerine teknoloji ve bilime teşvik etmeliyiz.

O zaman dünyada söz sahibi olan ülkelerden olabiliriz.

 

gokan-001.JPG

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gökhan AKYÜREK Arşivi