'Gönderiniz HDP PKK'ya teslim edilmiştir'

'Gönderiniz HDP PKK'ya teslim edilmiştir'

Batman'dan HDP Genel Merkezi'ne kargoyla evrak gönderen Reşat Akıncı'ya MNG kargo tarafından 'Gönderiniz HDP PKK'ya teslim edilmiştir' mesajı geldi.

31 Mart'ta HDP belediye meclis üyesi seçilen ve terörle ilişkiliği nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen Reşat Akıncı, parti genel merkezine geçtiğimiz hafta içinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapabilmek için evraklarını MNG Kargo ile gönderdi. 

"GÖNDERİNİZ HDP PKK'YA TESLİM EDİLMİŞTİR"

HDP'li Akıncı'ya MNG Kargo'dan gönderdiği evrakların parti genel merkezine ulaşması aşamasında kendisine 3 kere mesaj geldi. Akıncı'ya kargo şirketi tarafından gönderilen son mesajda ise "Gönderiniz 06/05/2019 tarihinde ESAT şubemiz tarafından HDP PKK'ya teslim edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

mngmesaj1.jpg

Gönderdiği kargoda AYM'ye başvuru belgeleri olduğunu ve mesajı gördüğünde şok olduğunu savunan Akıncı, "Ankara yolu üzerinde olduğum için kargoyu aramadım. Parti genel merkezine geldiğimde partimin hukuk komisyonu ile konuyu paylaştım" dedi.

HDP'nin PKK ile ilgili irtibatının ve uzantısının olmadığını söyleyemeyen Akıncı, "HDP Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi. Milyonlardan oy alıyor. Ama iktidar tarafından sürekli illegalize edildiği için bazıları bunlardan kendine iş çıkarıyor" dedi.

KARGO İNCELEME BAŞLATTI 


MNG kargo daha sonra mesajla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamasında özür dilemedi, sorumluluğun mesajı yazan çalışanda olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada şöyle denildi: “MNG Kargo olarak tüm Türkiye’ye 10 bin kişilik bir ekiple hizmet eden bir markayız. MNG Kargo kullanıcılarına teslimatlarıyla ilgili ulaşan bu mesajlar, kuryelerin el terminallerinden gitmektedir ve hazır şablon mesaj, kuryenin içeriği değiştirmesiyle özelleşebilmektedir. Bu bağlamda çalışanlar, kendi eylemlerinden sorumludur. Ortaya çıkan bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık sebebiyle şirket olarak konu haber sitelerinde yer almadan önce süreç hakkında inceleme başlattığımızı belirtmek isteriz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.