İşte İmamoğlu'nun 18 günlük karnesi! 

İşte İmamoğlu'nun 18 günlük karnesi! 

Seçim itiraz sürecinde mazbata verilerek İBB'de 18 gün görev yapan CHP'li Ekrem İmamoğlu bakın neler yaptı.

Seçimlerde usulsüzlük nedeniyle YSK tarafından iptal edilerek yenilenecek İstanbul seçimlerinde yine eski adaylar yarışacak. Seçim itiraz sürecinde AK Parti ve MHP'nin başvurusuna rağmen İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından mazbata verilerek İBB'de göreve başlayan CHP'li Ekrem İmamoğlu bakın neler yaptı. 

Önce CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun değerlendirmesinden başlayalım. Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun 18 günlük çalışmasını yenilenecek 23 Haziran seçim propagandasında kullanacaklarını söyledi.

"İMAMOĞLU'NUN YAPTIKLARI GÖZLER ÖNÜNDE"


Gazete Duvar'a konuşan Kaftancıoğlu, '23 Haziran’a kadar, 31 Mart öncesindeki stratejinizde ne tür değişiklikler yapmayı düşünüyorsunuz?' soruna şu şekilde cavap verdi: "23 Haziran’ı demokrasinin bir kez daha sınandığı bir seçim olarak görüp ona göre hareket edeceğiz. Elbette 31 Mart öncesi sürece ilave olarak Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük bir belediye başkanlığı oldu. İmamoğlu’nun 31 Mart öncesinde vaatleri ve 17 Nisan’dan 6 Mayıs’a kadarki başkanlıkta yaptıkları gözler önünde."

Kaftancı oğlu'na, '18 günde neler yaptı İmamoğlu?' sorsuna ise şu şekilde cevapladı: "Katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik vaat etmişti; Belediye Meclisi toplantılarını tüm İstanbul’a, hatta Türkiye’ye açtı. 0-4 yaş çocuğu olan kadınlara ücretsiz ulaşım demişti; bunu hayata geçirdi. Öğrencilerin ulaşım ücretini indirmeyi vaat etmişti. Keza su faturalarında yüzde 40’a varan bir indirim."

İŞTE İMAMOĞLU'NUN 18 GÜNLÜK KARNESİ

CHP’li Ekrem İmamoğlu, 18 günlük icraatlarıyla adeta koltuğa leke sürdü. İki haftalık süreçte İmamoğlu; İBB verilerini kopyalattı, Toplumsal Cinsiyet adlı eşcinsellik zırvasını belediye gündemine getirdi, Diyanet Vakfı Yayınlar Fuarı’nı yasakladı, teravih vaktine pop konseri koydu.

VERİLERİ KOPYALAMA İLE BAŞLADI 


Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların kozmik bilgilerinin bulunduğu İBB verilerini kopyalama girişiminde bulundu. 18 Nisan’da mazbatayı alır almaz Teftiş Kurulu Başkanlığı’na talimat veren İmamoğlu, belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye dışından 3 uzmanla tüm İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istedi. Veri hırsızlığı, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durduruldu.

EŞCİNSELLER KOMİSYONU KURULMASINI İSTEDİ


Veri kopyalama skandalının ardından İmamoğlu, eşcinsellik sapkınlığını İBB’ye taşımaya kalkıştı. İmamoğlu başkanlığında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu”nun kurulması önerildi. Eşcinselliğe zemin oluşturduğu gerekçesiyle toplumda büyük tepki gören teklifi, AK Parti ve MHP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi. 

 

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I BEĞENİYORUM BARIŞCIL BİRİSİ"

CHP-İYİ Parti ve HDP’nin adayı İmamoğlu, İBB Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz PKK tutuklusu Selahattin Demirtaş’a övgüler dizdi. PKK destekçisi ve Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’a mülakat veren İmamoğlu, “Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı” dedi.

ANRİKOT MUSAKKA ŞOVU

 

İmamoğlu, başkanlık makamındaki ilk gününde tuhaf bir kurguda sahne aldı. Sözde İBB yemekhanesine giderek mönüyü soran İmamoğlu’na personeller, “Musakka var, size özel olarak da antrikot” cevabı veriyordu. İmamoğlu da “Olmaz, herkese ne çıkıyorsa İBB Başkanı da aynısını yiyecek” diyordu. Medyaya yansıyan ‘antrikot’ videosunun mizansen olduğu gün yüzüne çıktı. Ayrıca İmamoğlu’nun yemekhane değil İBB Özel Kalem Müdürlüğü’ne ait çay ocağına gittiği öğrenildi. Ayrıca belediyede başkan için ayrı yemek çıkmadığı ortaya çıktı. 

37 YILDIR KESİNTİSİZ KİTAP FUARINI ENGELLEDİ 


Ramazan ayına da gölge düşüren Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 37 yıldır her Ramazan ayında düzenlenen Diyanet Vakfı Fuarı’nı engelledi. Fuar için yer tahsisi verilmeyen Diyanet Vakfı, vazgeçmediklerini ve fuarın bu yıl Çamlıca Camii avlusunda düzenleneceğini açıkladı. 
 

TERAVİH VAKTİ POP MÜZİK KONSERİ OLACAKTI 

Ayrıca, Ramazan ayında İstanbul’daki tekbir seslerini müzik sesleriyle bastırma hamlesi yapan İmamoğlu, İBB tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine poplu-cazlı konserleri ekledi. Teravih vaktine konser koyan İmamoğlu, İngiltere’de kurulmuş olan The Bandits isimli şarkı grubunu İstanbul’a getirme kararı aldı. 

LAF ÇOK AMA HİÇ BİR PROJE YOK

İmamoğlu ayrıca daha önce İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve Vali Ali Yerlikaya'nın da katıldığı Dünyanın En Büyük Lale Halısı açılışını kendisi için tekrar yaptırmış bol bol fotoğraf vermişti. Ancak İmamoğlu su ve bilet fiyatlarını indirmenin proje olduğunu zannederek halen hiç bir proje açıklamaması ve bu 18 gün içinde bununla ilgili de hiç bir adım atmamıştır. 

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.