Gökçek'ten Ekrem İmamoğlu'na PKK sorusu! 

Gökçek'ten Ekrem İmamoğlu'na PKK sorusu! 

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İstanbul CHP Belediye Başkan Adayı İmamoğlu’nun PKK hakkında tek kelimesini işittiniz mi?” diye sordu.

PKK'nın diğer bir kolu olan KCK'lı Bese Hozat’ın İmamoğlu’na destek açıklamalarının yer aldığı videoyu twitter hesabından paylaşan Gökçek, takipçilerine “İstanbul CHP Belediye Başkan Adayı İmamoğlu’nun PKK hakkında tek kelimesini işittiniz mi?” diye sordu. 

Gökçek, “Şu PKK’lı kadının konuştuklarına bakın, bu lafları işitip de İmamoğlu’na oy vermeye nasıl eliniz gidecek.” ifadelerini kullandı.

gokcekpkkimamoglu.jpg

PEKİ PKK'LI HOZAT VİDEODA NE ANLATIYOR?

Daha önce gündeme gelen PKK'nın diğer bir kolu olan KCK sorumlusu Base Hozat, 23 Haziran'da da CHP-İYİ Parti adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı. 

"EKREM İMAMOĞLU'YSA BUNU DESTEKLEYECEKTİR"

İşte PKK'lı Hozat'ın videoda konuşması şu şekilde:

"23 Haziran'da da bu streteji başarılı olacaktır. HDP'de 23 Haziran'da bu strateji ile katılacaktır. Faşizme karşı demokratik güç birliğini HDP destekleyecektir. Faşizme karşı pozisyonunda olan aday kimse bu Ekrem İmamoğlu'ysa bunu destekleyecektir. AKP, MHP faşizme karşı Kürtler o adayı destekleyecektir. Bu konuda Kürtlerin tavrında tutumunda hiç bir değişiklik yoktur. Bu faşizme karşı birleşme bütünleşme güçlendirme duruşu vardır tutumu vardır. Kürtler de bu tutumu çok net bir şekilde ortaya koymuştur."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.