Hablemitoğlu cinayetinde yeni ipuçları!

Hablemitoğlu cinayetinde yeni ipuçları!

17 yıl önce evinin önünde uğradığı suikast ile öldürülen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinde yeni ipuçları ortaya çıktı.

Halen sonuçlandırılamayan Necip Hablemitoğlu cinayetinde yeni ipuçları ortaya çıktı. İpuçları polis şefi Akın Güneri’yi gösterdi. Güneri, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sonrasında tutuklanmıştı.

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarında hazırladığı raporlar ve açıklamalarıyla bilinen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 17 yıl önce evinin önünde uğradığı suikast ile öldürülmüştü.

Cinayetle ilgili yapılan soruşturmalar bir türlü ilerleyememiş ve rafa kaldırılmıştı. Ancak FETÖ çatı iddianamesine de giren Hablemitoğlu suikastında örgüt bağlantısının tespiti, dosyanın 2 yıl önce yeniden açılmasını sağlamıştı. Yargıtay'a atanan dönemin Ankara Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in kurduğu özel ekiple başlayan çalışmalar, görevi devralan Savcı Zafer Ergün'le devam etmişti. İstihbarat polislerinden oluşturulan ekip, tüm detayları yeniden incelerken, suikastın FETÖ tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Buna göre, cinayetin ardından başlatılan soruşturmaya, FETÖ’cü polis şefi Akın Güneri getirildi. Kendisi gibi FETÖ’cülerden oluşan bu ekiple sözde cinayeti soruşturan Güneri, suikastın 17 yıldır aydınlatılamaması için bütün delilleri kararttı. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sonrasında, Balıkesir Altıeylül İlçe Emniyet Müdürü olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Akın Güneri, tutuklanarak cezaevine konuldu.

CİNAYETTEKİ FETÖ İZİ BYLOCK’TAN ÇIKTI

Necip Hablemitoğlu cinayeti üzerindeki sis perdesini aydınlatacak kritik bir bilgiye de örgütün ByLock yazışmaları çözüldüğünde ulaşılmıştı. FETÖ'nün ByLock'ın deşifre olmasından sonra darbe girişimine uzanan süreçte aktif biçimde kullandığı Eagle uygulamasında Hami rumuzlu şahsın bir FETÖ imamıyla yaptığı konuşma, örgütün suikastı 15 Temmuz sürecinde bile perdelediğini göstermişti.

hamlemitoglu-cinayet-icresim.jpg

Hami rumuzlu FETÖ’cü polisin, Tango görünümlü Eagle uygulaması içerisindeki BT isimli grupta yaptığı yazışmada, FETÖ imamına “Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18 Aralık 2002'den sonrası ve 6 aylık CDR verilerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş. İlgili tarihle alakalı” bilgisini aktardığı tespit edilmişti. Ele geçen yeni bulgu ve bilgiler ışığında, Hablemitoğlu suikastı, FETÖ çatı davasına alınmıştı. Suikast olayı ile ilgili çalışmalar, zaman aşımına 3 yıl kala hızlandırıldı. Hablemitoğlu'nun katillerinin bulunması için terörle mücadele ve istihbarat polislerinden oluşan özel ekip yoğun mesai harcıyor.

HAMLEMİTOĞLU ‘KÖSTEBEK’ ADLI KİTABINDA HEDEFE KONULDU

Hablemitoğlu cinayetinden önce FETÖ elebaşısı Gülen'i ve örgütü anlatan Köstebek isimli kitabını bitirmek üzereydi. Hablemitoğlu, bu kitabı yazarken terör örgütünün radarına girmişti.

kostebekkitap.jpg

Ölümünden sonra basılan kitabında Necip Hablemitoğlu, Gülen cemaatinin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini daha o zamanlar yapmıştı. Gülen'in devleti ele geçirmeyi hedeflediğini de belirten Hablemitoğlu, FETÖ elebaşısının, iktidarı ele geçirdikten sonra Türkiye’ye Humeyni gibi dönmeyi planladığını da kitabında anlatmıştı.

HAMLEMİTOĞLU CİNAYETİNDE MADDE MADDE İHMALLER

Başsavcı Necip Cem İşçimen'in belirlemelerine göre cinayet soruşturmasındaki ihmaller şöyle:

1 - Hablemitoğlu'nun öldürüldüğü bölgenin tüm baz istasyonu kayıtları ve cell haritası çıkarılmamış. Maktulün olay günü ve öncesine ait telefon HTS ve sinyal bilgileri ise incelenmemiş. Ayrıca Hablemitoğlu'nun 45 kişilik telefon fihristinde sadece ismi verilen kişilerin kimler olduğu da araştırılmamış.

2 - Necip Hablemitoğlu'nun, cinayet günü konut ve otomobil sigortaları için uğradığı bir sigorta şirketinin kamera kayıtları toplanmamış. Hablemitoğlu, öldürülmeden hemen önce civardaki bir markete uğruyor. Ama Hablemitoğlu içerideyken ve dışarı çıkarken görüntüleme yapan market kamera kayıtları ve civardaki baz istasyon bilgileri de dosyada yok.

3 - Suikastta kullanılan Luger ve Geco marka 2 adet mermi kovan ve çekirdeğinin kimlerin ithal ve satış yetkisinde olduğu araştırılmamış.

4 - Hablemitoğlu'nu ilk atışta öldürebilecek özelliklere sahip, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Özel Harekât Daire Başkanlığı ve MİT Özel Harp kökenli personel içinde geçmişinde disiplin cezası almış ya da kurum tarafından emekliye sevk edilmiş personel olup olmadığına bakılmamış.

HAMLEMİTOĞLU 32. GÜN’DE GÜLEN YAPILANMASINI ANLATTI

Merhum gazeteci Mehmet Ali Birant’ın 32. Gün Arşiv kaydında proğram şu şekilde tanıtıldı:  “Tarihçi ve Yazar Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. Hablemitoğlu, devlet içindeki Fethullah Gülen yapılanmasını dile getiren ilk isimlerden biriydi. Hablemitoğlu 24 Haziran 1999'da 32. Gün programında tehlikeye dikkat çekmişti. Programın diğer konukları Nevval Sevindi, Etyen Mahçupyan, Fikri Sağlar, İsmail Nacar ve Faik Bulut’tu.”

İşte Necip Hablemitoğlu’nun cinayet öncesi FETÖ elebaşı Gülen hakkındaki açıklamaları:

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.