İşte İstanbul seçimlerini kazanmaktaki amaç!

İşte İstanbul seçimlerini kazanmaktaki amaç!

31 Mart seçimlerinde en kritik ve en önem verilen elbette ki İstanbul seçim sonucu. Peki İstanbul seçimlerini kazanmakta ki amaç nedir?

31 Mart seçimlerinde en kritik ve en önem verilen elbette ki İstanbul seçim sonucu. Peki İstanbul seçimlerini kazanmakta ki amaç nedir?

Buna CHP adayı Ekrem İmamoğlu çatısında birleşen CHP, HDP, İYİ Parti, SP, TKP gibi gruplar AK Parti’nin İstanbul ile rant sağladığı ve bunu korumak istediğini dile getiriyor.

Aynı grup yetkilileri İstanbul seçimlerinin CHP adayının kazanmasını neden istediğine dair ise çok fazla bir şey söylemiyor. İmamoğlu’na göre İstanbul’da israfa son vermek, ücretsiz ekmek, süt ve su vereceği vaatleri dışında insanların yüzünü güldürmeyi vaat ediyor.

istanbulsecimamac1.jpg

CHP’YE TAM DESTEK VEREN HDP’NİN İSTANBUL AMACI

31 Mart seçimlerinde ittifak ortaklığında en çok tartışılan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin büyükşehirlerde CHP adayına açık olarak destek vermesi oldu. Peki, HDP neden CHP adaylarını neden destekliyor?

CHP’nin HDP ile yaptığı yerel seçim ittifakının detayları PKK operasyonunda ele geçirilen HDP’nin İl toplantı tutanaklarında tüm detaylarıyla deşifre edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden çıkan HDP İstanbul İl Örgütünün seçim eğitimleri notlarında, ittifakın sadece yerel seçimleri kapsamadığı anlaşıldı. CHP ve HDP’nin asıl amacının Ak Parti hükümetini devirmek ve partiyi bölecek hamlelere zemin hazırlamak olduğu öğrenildi. HDP’nin seçim stratejisini yansıtan belgeler, derin ittifakın her türlü yolu meşru gördüğünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

CHP ÜZERİNDEN HEDEF AK PARTİ VE MHP

HDP’nin ilçe teşkilatlarına verdiği propaganda eğitimi notlarında yer alan stratejiye göre AK Parti ve MHP dışındaki partiler aleyhinde tek bir eleştiri yapılmayacak ve bu partiler tartışılmayacak. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi Mevlüt Aykaç tarafından 3 Mart 2019 tarihli HDP İstanbul İl Örgütü Seçim Koordinasyon Toplantısı’nda tüm teşkilatlara verilen talimatta “AK Parti ve MHP dışında, diğer partileri konuşmuyor ve tartıştırmıyoruz” denildiği anlaşıldı.

istanbulsecimamac2.jpg

“YENİ PARTİNİN KURULMASI İÇİN CESARET VERİR”

Belgelere yansıyan eğitim notlarında HDP’nin CHP ile kuruduğu gayri resmi ittifakın en önemli ayağının ise AK Parti’yi bölmek olduğu anlaşıldı. Buna göre AK Parti seçimi kaybetmesi halinde 31 Mart seçimlerinde her iki günde bir yeni parti kuracakları söylenen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın önü açılacak…

HDP Bahçelievler Meclis Üyesi’nin evinden çıkan Seçim Koordinasyon ve Eğitim isimli toplantı notlarında, HDP’nin CHP ile kazanması durumunda AK Parti’nin daha rahat bölünebileceği ve partiyi bölmek için kurulacağı konuşulan yeni oluşuma cesaret vereceği belirtiliyor. HDP’nin teşkilat mensuplarına verdiği eğitimde “Hem kazanacağız hem kaybettireceğiz. Faşizmin ayağını kıracağız. Metropollerde AK Parti yenilirse, yeni partinin kurulması için cesaret verir ve güç parçalanır” propagandası yapılmış.

EN BÜYÜK TAMPON MERAL AKŞENER’İN İYİ PARTİ’Sİ

MHP’yi ele geçiremeyen, Meral Akşener parti kurma kararını açıklarken amacının Ülkücü Harekatı iktidar yapmak olduğunu açıklamıştı. Ancak Akşener’in bu sözleri ilk seçimde yalan olduğu ortaya çıktı. Akşener katıldığı ilk milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en büyük etkisi ise Cumhur İttifakı oylarına olumsuz etkileme girişiminden başka hiçbir şeye yaramadı. Hatta İYİ Parti’nin barajı aşması bile şaşırtmıştı.

Meral Akşener yerel seçimlerde adeta kuruluş amacını açıklar niteliğinde ittifaklar ve seçim sonrası da açıklamalarda bulundu. Akşener artık ağzına iktidar olmayı değil iktidarı yıkma politikasını belirlediklerini ve bu nedenle PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatıda buluşmanın kendileri için hiçbir mahsurunun olmadığına dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, Ankara, Adana, Antalya’yı CHP’ye kazandırmaktan adeta gurur duymuş ve İstanbul seçimleri içinde aynı gayret içinde olduklarını ve olacaklarını beyan etmişti. Her ne kadar Akşener İYİ Parti’yi kurarken farklı beklentiler içinde olan kurucular kurulu üyeleri ile birlikte yine kurucu il, ilçe ve gençlik kollarından birçok istifa gelmiş ve halen çözülme devam etmektedir.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.