"Hale Soygazi benim annem" demişti. DNA sonucu açıklandı!

"Hale Soygazi benim annem" demişti. DNA sonucu açıklandı!

Katıldığı TV programında ünlü oyuncu Hale Soygazi'nin oğlu olduğunu iddia eden Murat Şar, ortalığı karıştırmıştı. Hale Soygazi dava açınca olay incelendi ve adli tıp raporu dosyalara eklendi.

Oyuncu Hale Soygazi, Show TV’de yayınlanan ‘Seda ve Uğur’la Artık Susma’ adlı televizyon programına katılarak iftiraya dayalı programlar yapıldığı gerekçesiyle program sunucuları Seda Sayan ve Uğur Aslan ile oğlu olduğunu iddia eden Murat Şar ile bestekâr Mehmet Yüzüak’a 1 liralık sembolik tazminat davası açmıştı.

 

Davaya bakan İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı Hale Soygazi Belge'nin talebi doğrultusunda dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na yolladı. Mahkeme, DNA örnekleri alınması amacıyla hem Soygazi'yi hem de Şar'ı Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Hem Hale Soygazi Belge hem de Murat Şar'ın DNA örnekleri üzerinden inceleme yapan Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporu mahkemeye yolladı. Rapora göre Murat Şar ile Hale Soygazi'nin biyolojik bağının olmadığı ortaya çıktı.

 

 

Adil Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporun sonuç bölümü ise şöyle:

"Murat Şar'a ait DNA profili ile anne olduğu iddia edilen Hale Soygazi Belge adli şahıslara ait DNA profillerinin karşılaştırması yapıldı. Elde edilen sonuçlara göre anne olduğu iddia edilen Hale Soygazi Belge'nin, Murat Şar'ın biyolojik anneliği reddedildi."

 

"UTANMA DUYGUSU VARSA..."

Hale Soygazi bu haberin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı: Sevgili takipçilerim size teşekkür ediyor ve zorunlu bir açıklama yapıyorum.

 

Adli Tıp Raporu elimize geçeli on gün oluyor. Basın toplantısı yaparak açıklamayı düşünüyorduk ama basın haberi elde ederek açıkladı. İyi oldu, bir an önce gerçek ortaya çıkmış oldu.

 

Bu olay reyting amaçlı bir kurguydu. Bu şahsın annesi olmadığımı bile bile yalancı tanıklarla iftira kampanyasını sürdürdüler. Aile, çocuk gibi kutsal değerleri hiçe saydılar ve ceza yiyerek programı sonlandırmak zorunda kaldılar. Benim amacım bu tür iftira programlarına inanılmamasını ispatlamaktı. Davayı bunun için açtım.

 

Şimdi utanma duygusu varsa önce çocuklarından başlamalılar. Başka sözüm yok. Sevgiler.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.