Hamas'tan şiddetli tepki! Cehennemin kapısını açtılar

Hamas'tan şiddetli tepki! Cehennemin kapısını açtılar

Ortadoğu’da sular bir türlü durulmuyor. Emperyalist devletlerin hedefleri ve idealleri yüzünden Ortadoğu’da iç savaş, kaos ve karışıklık devam ediyor. En son olarak ise Trump’ın skandal Kudüs kararı ortalığı karıştırdı ve Hamastan çok sert açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devleti’nin Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararına ilişkin Hamas Sözcüsü "Cehennemin kapılarını açtılar" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump dün akşam geç saatlerde Kudüs kararını açıklamış ve İsrail’in başkenti olarak tanıdığını resmen duyurmuştu.

Bu gelişme üzerine Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını "Siyonist terörizmi meşrulaştırma girişimi" şeklinde değerlendirdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, harekete ait ‘El-Aksa’ televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının Arap ve Müslümanlara yönelik saldırı anlamına geldiğini söyledi.

Kudüs'e yönelik bu karar karşısında stratejik bir ulusal ittifak çağrısında bulunan Sözcü Berhum, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, ABD'nin terörü korumaya alma ve Siyonist terörizmi meşrulaştırması demektir” dedi.

ABD Başkanı Trump, dün gece düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Donald Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.