Haydar Baş'a bir garip operasyon: Uzun namlulu silahlarla çevirdiler

Haydar Baş'a bir garip operasyon: Uzun namlulu silahlarla çevirdiler

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’a uzun namlulu silahlarla operasyon yapıldığı ifade edildi.

Haydar Baş’a geçtiğimiz Pazartesi günü uzun namlulu silahlarla operasyon gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Baş’ın avukatı Lütfullah Önder katıldığı bir TV programında konu ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Haydar Baş’a Susurluk’ta çirkin bir saldırı ile kumpas kurulmuştur” ifadelerini kullanan Avukat Önder, Haydar Baş’ın, damadını asker ocağına teslim ettikten sonra dönüş yolunda (Balıkesir- Susurluk) terörle mücadele ekipleri ve polis memurları tarafından uzun namlulu silahlarla yolunun kesildiğini ifade etti.

“Haydar Baş’ın aracı kendisini takip eden 8 arabalı konvoydan ayrılarak Emniyet Amirliği binası içindeki büyük bir demir kapıdan içeri alınmaya çalışılmıştır” iddiasında bulunan Avukat Önder, “Öncelikle belirtmek gerekir ki, biri dışında resmi giysili polisler Genel başkanı gördüklerinde 'Bu Haydar Baş, bu hocam' diyerek yapılan muameleye karşı şaşkınlıklarını dile getirmiş, Sayın Baş'tan özür dilemişlerdir. Bu tavra rağmen, sertçe bir tavırla provokasyonu sürdüren biri bayan 3 sivil polis olayı tahrik etmiş, bir sivil memur araçtan inmek isteyenlere belindeki silahı göstererek, sözlü saldırıda ve tahrikte bulunmuştur. Öyle ki, aracı durduran trafik polisi, giysili memur, Sayın Baş’ı göstererek, 'terörist' budur demek iftirasını atmaktan çekinmemiştir. Yaklaşık 30 dakika süren tartışmalar esnasında operasyonda yer alan ve emniyet amiri olduğunu belirten bir bayan görevli 'emri ben verdim' demiştir."

OPERASYON EMRİNİ SÜLEYMAN SOYLU MU VERDİ?

Yaşanan olayın ardından Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube amirleri ile görüştüklerini ifade eden Av. Önder, “Haydar Baş’ın içinde olduğu araçta üst düzey bir FETÖ şüphelisi olduğu bilgisi üzerine Balıkesir TEM’den Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğüne talimatı kendilerinin verdiğini ifade ettiler” diye konuştu.

Öte yandan televizyon programında Av. Önder, “Balıkesir TEM’e bu bilgiyi kim verdi? Operasyon emrini kim verdi? Vali mi, İçişleri Bakanı mı, yoksa başka biri mi?" sorularını sordu.

BAKAN SOYLU'YA ÇAĞRI:

Konu hakkında açıklamalar yapan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil ise şu ifadeleri kullandı:

“Haydar Baş’ın ve kurmaylarının hukuksuz muameleye tepki göstermesi üzerine ekipte bulunan ve emniyet amiri olduğunu söyleyen bayan ihbarı bizzat kendisinin yaptığını ve talimatın da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldiğini söyledi.

Burada terörist olarak suçlanan ve operasyona maruz kalan isim bir siyasi partinin Genel Başkanı. Operasyonu yapanlar Süleyman Soylu’nun ismini veriyor. Biz buna ihtimal vermiyoruz ancak bu konuyu aydınlatmak da sayın bakanın görevidir.”

İşte Selim Kotil'in Meltem TV'de yaptığı açıklamalar:

Öte yandan Haydar Baş’ın avukatlarının olayın ardından suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.