HDP’den CHP’ye Mehmetçiğe karşı ittifak çağrısı: Adını koyun!

HDP’den CHP’ye Mehmetçiğe karşı ittifak çağrısı: Adını koyun!

HDP’li Temelli İstanbul seçimlerinde CHP-HDP ittifakıyla ilgili ağzındaki baklayı çıkardı. İttifakın adının konulmasını isteyen Temelli ‘AKP-MHP blokunu bir kez daha yenmek istiyor musunuz? Onun yeri tecride karşı çıkmaktır, savaşa karşı çıkmaktır’ dedi.

Yenilenecek İstanbul seçimlerinde CHP’ye destek vereceklerini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “AKP-MHP blokunu bir kez daha yenmek istiyor musunuz? Onun yeri tecride karşı çıkmaktır, savaşa karşı çıkmaktır. İşte o zaman demokrasi mücadelesinde buluşulur” dedi. Temelli üstü kapalı olarak verecekleri desteğe karşı ‘demokrasi ittifakı’ kurulmasını istedi: “Bu buluşma gerçekleşirse belediye başkanlığı da, meclis üyeliği de kazanılır. Ama bunlardan öte Türkiye’nin demokrasi yolu açılır, barış yolu açılır, İmralı’nın yolu açılır.”

HDP’nin Diyarbakır il olağanüstü seçimli kongresi yapıldı. Kongreye Eş Genel Başkan Sezai Temelli de katıldı. Burada bir konuşma yapan Temelli, Öcalan ile yapılan görüşmeye değindi.

‘GÖRÜŞMELER SÜRSÜN’

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan avukatlarıyla’ görüşsün açıklamasına yanıt veren Temelli görüşmenin bir kurala bağlanması gerektiğini söyledi: “Artık herkes dile geliyor. Bu direniş o denli etkili olmuştur ki herkes dile geliyor. Öyle lalettayin, ‘görüşülsün’ demekle olacak bir iş olmadığını herkes bilmeli. Bakın 2 Mayıs’ta görüşüldü ve bir metin geldi. O metin bu ülkenin barışına, demokrasisine katkı yapıyor mu, yapmıyor mu? O zaman ne engel oluyor? Bu tecridi sonlandırmak için size ne engel oluyor?”

İstanbul seçimlerine de değinen Temelli, CHP’nin HDP’nin desteğiyle kazandığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Tecride karşı, savaşa karşı, zulme karşı biz bir seçenek yarattık. Demokrasi ve barış seçeneği yarattık. ‘Gelin bu seçenekte yan yana duralım, bu AKP-MHP blokundan hep beraber kurtulalım’ dedik. 31 Mart’ta bunu başardık. HDP olarak tüm saldırılara, tüm düşmanlığa rağmen bu stratejiyi Türkiye’nin her yerinde başarıya ulaştırdık. Bu sayede Türkiye 1 Nisan sabahı umuda uyandı. Bir şeylerin değişebileceğine inandı. Ama bunun önüne geçmek için Muş’u, Malazgirt’i, Şırnak’ı, Viranşehir’i çaldılar, mazbatalarımızı, belediyelerimizi gasp ettiler, yetmedi cezaevlerinde zulmü artırdılar, o da yetmedi İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdiler.”

‘AKP’Yİ YENMEK İSTİYOR MUSUNUZ?

Seçimlerde destek karşılığında beklediklerini sıralayan ve adı konulmuş bir ittifak talep eden Temmeli şu ifadeleri kullandı: “Şimdi yeniden tüm Türkiye halklarına, emekçilerine, kadınlarına sesleniyoruz; faşizme karşı omuz omuza mücadele etmek, bu ceberut iktidarı geriletmek istiyor musunuz, AKP-MHP blokunu bir kez daha yenmek istiyor musunuz? Onun yeri bu annelerin yanıdır. Onun yeri tecride karşı çıkmaktır, savaşa karşı çıkmaktır. İşte o zaman demokrasi mücadelesinde buluşulur. İşte o zaman demokrasi ittifakı gerçek bir ittifak olur, bu cumhur ittifakının karşısına dikilir. 23 Haziran sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir demokrasi referandumudur. O demokrasi referandumunda Türkiye halkları, toplumsal muhalefet tüm samimiyetiyle, mutlaka ama mutlaka buluşmalıdır. Bu buluşma gerçekleşirse belediye başkanlığı da, meclis üyeliği de kazanılır. Ama bunlardan öte Türkiye’nin demokrasi yolu açılır, barış yolu açılır, İmralı’nın yolu açılır. Gelin cesur olun, faşizm korkudan beslenir. Gelin bu korkuyu hep birlikte yıkalım. Gelin hep birlikte tecride ve savaşa son verelim.”

Kongre seçimlerinde, Belediye Başkanı seçildikten sonra KHK ile ihraç edildikleri için mazbatası verilmeyen Zeyyat Ceylan ile Hülya Alökmen Uyanık’ın listesi seçildi.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.