HDP'den İmamoğlu'na destek şartı  'Apo'yu destekleyin'

HDP'den İmamoğlu'na destek şartı 'Apo'yu destekleyin'

31 Martta CHP-İYİ Parti adayı İmamğlu'na tam destek veren HDP, yenilecek İstanbul seçimleri için bu sefer bebek katili terörist Apo'ya destek şartı koştu. İşte HDP'nin destek şartları...

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır kongresinde bebek katili terörist başı katil Apo için çocuklarının cezaevlerinde açlık grevi yapan anneleriyle birlikte oturdu.
CHP VE İYİ PARTİ'YE APO'YE DESTEK ÇAĞRISI 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimiyle ilgili, CHP ve İYİ Parti'ye seslenerek, “AKP-MHP blokunu bir kez daha yenmenin yolu savaşa, tecride karşı çıkmaktır” sözleriyle 31 Martta işbirliği yaptığı parti ve adaya bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan'ın isteklerinin yerine getirilmesi için sözde tecrit eylemlerine destek verilmesini istedi. 

HDP KATİL APO'YU 'BARIŞIN MUHATABI' OLARAK GÖRÜYOR

Gazete Duvar'ın haberine göre; Temelli, terörle mücadeleyi savaş olarak nitelendirip teröristlerin isteklerine göre hareket etmesine izin verilmesine ise barış olarak nitelendirip, “Sadece Leyla Güven mi? Binlerce insan bedenleriyle açlık grevlerine yatarak barışın muhatabını işaret ediyor. ‘Tecrit bitsin’ diyor, ‘Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bitsin’ diyoruz. Barışın muhatabını yok sayarak bu ülkeyi içinde bulunduğu cendereden çıkaramazsınız. Bu ülkede barış istiyorsanız, demokratik bir yaşam istiyorsanız Kürt meselesini çözüme kavuşturmalısınız. Bu meselenin muhatabı da Sayın Öcalan’dır, o yüzden de bu tecrit kalkmalıdır. Bu yasal bir taleptir.”

"31 MARTTA BUNU BAŞARDIK"

Sezai Temelli, 31 Martta işbirliği yaptığı CHP ve İYİ Parti'ye bebek katili terörist başı Apo için çağrıda bulunduklarını  şunları söyledi:

"Şimdi İstanbul seçimleri yenilenecek. Tecride karşı, savaşa karşı, zulme karşı biz bir seçenek yarattık. Demokrasi ve barış seçeneği yarattık. ‘Gelin bu seçenekte yan yana duralım, bu AKP-MHP blokundan hep beraber kurtulalım’ dedik. 31 Mart’ta bunu başardık. HDP olarak tüm saldırılara, tüm düşmanlığa rağmen bu stratejiyi Türkiye’nin her yerinde başarıya ulaştırdık. Bu sayede Türkiye 1 Nisan sabahı umuda uyandı.”

23 HAZİRAN'DA İMAMOĞLU İÇİN APO'YA DESTEK ŞARTI ŞARTI 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eş genel başkanı Sezai Temelli yenilenecek İstanbul seçimlerinde yeniden Ekrem İmamoğlu'na destek vermeleri için 'demokratik, demokrasi' adı altında işbirliği yaptığı CHP ve İYİ Parti'ye seslenerek Apo'ya destek şartı koştu. Temelli, şunları söyledi: “Şimdi yeniden tüm Türkiye halklarına, emekçilerine, kadınlarına sesleniyoruz; faşizme karşı omuz omuza mücadele etmek, bu ceberrut iktidarı geriletmek istiyor musunuz, AKP-MHP blokunu bir kez daha yenmek istiyor musunuz? Onun yeri bu annelerin yanıdır. Onun yeri tecride karşı çıkmaktır, savaşa karşı çıkmaktır. İşte o zaman demokrasi mücadelesinde buluşulur. İşte o zaman demokrasi ittifakı gerçek bir ittifak olur bu cumhur ittifakının karşısına dikilir.”

GELİN İMRALI'NIN YOLUNU AÇALIM"

HDP'li Sezai Temelli, işbirlikçi olduğu CHP ve İYİ Parti'ye çağrıda bulunarak bebek katili terörist Apo'nun serbest kalınmasına yol açacak 'İmralı'nın yolunu açalım' dediği açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu seçenek hep birlikte var edeceğiniz onurlu barışın seçeneğidir. Şimdi bu seçenekte buluşma zamanı.

23 Haziran sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir demokrasi referandumudur. Ama bunlardan öte Türkiye’nin demokrasi yolu açılır, barış yolu açılır, İmralı’nın yolu açılır. Gelin cesur olun, faşizm korkudan beslenir. Gelin bu korkuyu hep birlikte yıkalım. Gelin hep birlikte tecride ve savaşa son verelim.”

HDP KATİL APO'YA DESTEK İÇİN DİRENİYOR 

Öte yandan, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 23 Haziran seçimlerine yönelik yaptığı açıklamada, "Henüz süreç tamamlanmadı" dedi. Oluç, düzenlediği basın toplantısında "HDP, İstanbul'da İmamoğlu'nu destekleyecek mi?" sorusuna "Henüz süreç tamamlanmadı" yanıtını verdi.

31 Mart seçimlerinde kilit parti olarak anılan HDP'nin 23 Haziran'da İmamoğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği merak ediliyor. Bu sorunun yanıtı HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç verdi.

Oluç, HDP'nin İstanbul seçimlerindeki tavrının henüz netleşmediğini belirterek, parti kurullarındaki tartışmaların tamamlanmasından sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi.

"HENÜZ SÜREÇ TAMAMLANMADI"

Saruhan Oluç, HDP'nin İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip, desteklemeyeceğine ilişkin soruyu şu şekilde cevap verdi:

"HDP'nin kurulları var. Bu kurullar demokratik tartışma geleneğine uygun kurullardır. Toplanıp karar alırlar. MYK toplandı. PM de toplandı. Henüz süreç tamamlanmadı. Tartışmalar bittikten sonra açık bir şekilde topluma deklare edilecektir."

CHP'YE TEHDİT GİBİ GÖNDERME

Öte yandan YSK'nın İstanbul kakarına 10 gün kala PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski eş genel başkanı Demirtaş cezaevinde verdiği mülakatta, CHP-İYİ Parti adaylarına verdikleri destek karşılığında bekledikleri karşılığı bulamadıkları halinde tehditvari bir mesajla şunları söyledi; "Sadece HDP'lilerin değil tüm toplumun en acil beklentisi ve ihtiyacı budur. Bunu geliştirmekte tereddütlü davranırlarsa elbette seçmen bunu göz önünde bulunduracaktır.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ TEKRARLANIRSA DESTEK KESİN DEĞİL

Demirtaş, "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve CHP'nin de seçimlere katılması durumunda 31 Mart öncesindeki çağrınızı tekrar yapacak mısınız?" sorusuna ise temkinli karşılık verdi. CHP'ye kesin bir destek sözü veremeyen Demirtaş şunları söyledi;

"Böyle bir YSK kararı ortada yokken spekülasyon yapmak doğru olmaz. Ancak biz ilkeli bir partiyiz. Yeri ve zamanı geldiğinde ilkelerimiz doğrultusunda bir değerlendirme yapacaktır HDP Genel Merkezi. Bunu da kendi seçmenine danışarak gerçekleştirecektir."

"İMAMOĞLU SÖZDE DEĞİL PRATİKTE GERÇEKLEŞTİRMELİ"

Mazbatasını alır almaz ilk iş olarak PKK'ya desteği ile tanınan Rudaw'a kanuşan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun, Demirtaş'ı barışçıl bulduğu ve siyasi çizgisini beğendiğine dair açıklamaları karşılığında, "İmamoğlu'nun siyasi çizgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da cevap veren Demirtaş şunları kaydetti;

"Kucaklayıcı dil siyasette önemli ve anlamlıdır. Farklılıklara saygı duyarak siyaset yapmak tüm ülkeye kazandırır, toplumun tamamı bundan fayda görür. Ancak bunu sözde yapmak yetmez, pratikte de gerçekleştirmek gerekir. Sayın İmamoğlu'nun kutuplaştıran, ötekileştiren baskılara, şantajlara boyun eğmeden demokrasi içerisinde birlik siyasetinde ısrarcı olmasını diliyorum. Bu çerçevede başarılı olmasını temenni ederim."

“DEMİRTAŞ’IN BARIŞCIL VE UZLAŞMACI BİR DİLİ VAR”

Seçim süreci deva ederken İl Seçim Kurulu tarafından mazbata verilen CHP'li Ekrem İmamoğlu hemen ertesi gün PKK'ya desteği ile bilinen Rudaw'a röpörtaj vermiş ve terör örgütü suçundan cezaevinde bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'ı uzlaşmacı ve barışcıl bulduğunu söyledi.

Bir çok milli ve dini değerlere jakaret ve küfür eden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun projesi olduğu bilinen Ekrem İmamoğlu şunları

"Ben Sayın Demirtaş’la ilgili süreci birebir irdeledim, araştırdım ve bu konuda fikir sahibiyim dersem sizi de yanıltmış olurum. Ancak suçların netleşmediği ve insanların fikirleri nedeniyle ya da söyledikleri bazı sözlerden dolayı suçlandığında yaşadığı ızdırapları bu ülke geçmişte çokça çekti. Dolayısıyla Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum."

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.