HDP’nin kazandığı Kars’ta seçimlerin iptali istendi

HDP’nin kazandığı Kars’ta seçimlerin iptali istendi

Daha önce MHP’de olan ve son seçimle CHP-İYİ Parti’nin işbirliği yaptığı HDP’nın kazanması sonucu ortaya çıkan bir çok usulsüzlük nedeniyle seçimlerin iptali için başvuru yapıldı.

Bu seçimde en kritik sınır ilerinden birisi olan Kars’ta CHP-İYİ Parti’nin işbirliği yaptığı PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kazanması kentte tedirginliğe sebep oldu.

İYİ PARTİ VE CHP DESTEĞİ İLE PKK’NIN UZANTISI HDP KAZANDI

Karsta 4 ilçeyi AK Parti, 2 ilçeyi MHP 1 ilçeyi ise CHP kazandı. Ancak kent merkezinde ise PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kazanması daha önce ittifak işbirliklerinin pazarlığı olduğu öne sürüldü. Buna göre HDP bir çok büyükşehir ve diğer illerde tam destek olduğu CHP ve İYİ Parti’yle Kars’ta anlaştı. Bu anlaşmanın şüphe uyandırmaması için ise bu iki partide aday çıkardı. Ancak HDP’nin oyları mevcut MHP’li belediye başkanının oylarından daha çok çıkması CHP-İYİ Parti HDP işbirliğini ortaya çıkardı.

kars-ililcesecimsonuc.jpg

MHP KARST’A SEÇİMLERİN İPTALİ İÇİN SEÇİM KURULUNA BAŞVURDU

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Kars'ta CHP ile İYİ Parti’nin kendilerini bir çok şehirde tam destekleyen PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin adayı Ayhan Bilgen kazanmıştı. Ancak seçimlerde bir çok usulsüzlük nedeniyle MHP, Kars'ta seçim sonuçlarının iptali için başvuru yaptı.

Kars'ta 31 Mart seçimleri sonrası MHP'nin itirazı üzerine oylar yeniden sayılmıştı. Yeniden sayılan oylarla seçim sonucu yine değişmemişti. CHP ve İYİ Parti’nin desteği ile seçilen PKK’nın siyasi uzantısı ve seçimde oyların çoğunluğunu alan HDP'li Ayhan Bilgen, Twitter hesabından "MHP şimdi de Kars'ta seçimlerin iptali için il seçim kuruluna başvurdu" açıklaması yaptı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum