Helikopter arızalanınca Erdoğan'ı bulamadılar!

Helikopter arızalanınca Erdoğan'ı bulamadılar!

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Dalaman Havalimanı’nda kırmızı alarma geçen hainler, “Bu gece VIP misafir ve general Ankara’ya gidecek” talimatını verdi. Ancak planlar tutmadı. 

 

Akıncı Üssü’nden yönetilen hain darbe girişiminin ikinci üssü olan Dalaman Meydanı’nda o gece yaşananlara ilişkin önemli ayrıntılar da ortaya çıktı.

FETÖ’nün darbe girişiminin en önemli hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu nedenle darbeciler, Erdoğan için 3 ayrı plan hazırladı ve bu planlar 13 Temmuz günü A-3 kağıtları üzerinden verilen brifing ile kesinleştirdi. Buna göre birinci plan Huber Köşkü içindi. 

e-erdogan-b-albayrak-e-albayrak.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Bakan Berat Albayrak,eşi Esra Albayrak ile çocukları Ahmet Akif, Marmaris’ten Dalaman’a gelen helikopterden ATA uçağına transfer olurken görülüyor.

HELİKOPTER ARIZALINCA YERİNİ TESPİT EDEMEDİLER

Yeni Şafak'ın haberine göre: İkinci planı 16 Temmuz Antalya programına göre yapan darbeciler, son planı ise Okluk Koyu için hazırladılar. Ancak Cumhurbaşkanının Okluk Koyu’nda tam olarak nerede olacağını bilmeyen cuntacılar kesin bir yer tespiti yapamadı. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Okluk Koyuna giderken helikopteri arızalandı ve gideceği noktaya kara yoluyla devam etmişti. Bu nedenle darbeciler Cumhurbaşkanlığı helikopterinin tam olarak nereye indiğini radardan takip edemedi. Darbe planı için, 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır’dan F-16’larla Dalaman’a gelen darbeci general Deniz Kartepe ile beraberindeki iki pilot keşif podlarıyla bölgenin fotoğraflarını çekti.

Erdoğan’ı taşıyan helikopter darbecilere yakalanmamak için denizin 10 metre üstünden uçarak piste vardı. FETÖ terör örgütü suikast timi ise o sırada Erdoğan’ın kaldığı otele baskın düzenledi.

'SAVAŞ ÇAĞIRMA PLANI" İLE GÖREVE ÇAĞRILDI

Erdoğan’ın kaldığı oteli tam olarak tespit edemeyen darbecilerin, Dalaman Meydanı’nda da birtakım tedbirler aldığı, Alınan bu tedbirler, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü’nde yaşanan olaylar ile Dalaman Hava Meydanı’nda olan olayların benzerlik gösterdiğini ortaya koydu. Buna göre, her iki meydanda da olağan dışı olarak mesai saat 13.30’da bitirildi. Akıncı Üssü’nde uygulanan ‘kırmızı alarm’ tedbirleri Dalaman’da da uygulandı. Darbecilerin ele geçirdiği Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi tarafından saat 23.00’da gönderilen “Katılışlar” konulu mesaj emrine kısa zaman içinde reaksiyon gösterilirken, Dalaman Meydanı’ndaki kritik personel ise, ‘Savaş Çağırma Planı’ ile göreve çağrıldı.

PERSONEL SAVAŞ ZAMANI AÇILAN HAREKAT MERKEZİNİ AÇTI


Savaş Çağırma Planı ile çağrılan personelin ise çok kısa bir zamanda savaş zamanı açılan ‘Savaş Harekat Merkezi’ni faaliyete geçirdiği tespit edildi. Yapılan bu işlem için üs komutanlık olan Eskişehir Hava Harekat Merkezine bildirilmesi gerekirken burayla herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Dalaman Hava Meydanı’ndan İzmir Kaklıç Meydanı’nda askeri ulaştırma uçağı ile neden beklediği tespit edilemeyen ihraç general Hasan Hüseyin Demiraslan, Cumhurbaşkanına suikast timinin başındaki Gökhan Şahin Sönmezateş ve darbeci general Bekir Ercan Van ile telefon temasının bulunduğu belirtildi.

İRTİFA RADARI OLDUĞU İÇİN HELİKOPTER FARK EDİLEMEDİ

Tek hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan olan darbecilerin planları başarılı olabilseydi muhtemelen hayata geçecek olan darbe de helikopter arızası önemli bir rol oynadı. Böylece Dalaman Hava Meydanı’nda da hazırlıklar yapan darbeciler planlarını gerçekleştiremedi. Erdoğan’ı taşıyan helikopter, Dalaman Meydanı’na doğru hareket etti, ancak kendini tanıma sistemini kapatan helikopter, alçak irtifadan arazi maskelemesi ile Dalaman Meydanı’na indi. Uçuşta yüksek irtifa radarı kullanıldığı helikopter fark edilemedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.