İmamoğlu'nun afişinde büyük kurgu 16 milyon 'yabancı' çıktı 

İmamoğlu'nun afişinde büyük kurgu 16 milyon 'yabancı' çıktı 

CHP’li Ekrem İmamoğlu itiraz süreci devam ederken İBB Başkanı adıyla kullandığı reklam afişinde takkeli dede biracı, başörtülü kadın görünümlü kişiler dahil fotoğrafta olanların hepsi yabancı olduğu ortaya çıktı. 

31 Mart seçimlerinde bir çok şaibe nedeniyle itiraz süreci devam ederken İl Seçim Kurulu tarafından İBB adına mazbata verilen Ekrem İmamoğlu’nun afişinde kullandığı ve fotomontaj ile takke takılan kişinin biracı bir yabancı olduğu ortaya çıktı. 

İMAMOĞLU'NUN 'TAKKELİ DEDESİ' İYİ BİR BİRACI ÇIKTI 

CHP'li İmamoğlu'nun seçim itirazları devam ederken önce twitter adresinde İBB diye yazdıktan hemen sonra yine İBB ünvanını kullandığı afişinde yer alan 16 Milyon diye tanıttığı reklamda yer alan kişilerin bırakın İstanbullu olmayı Türk bile değildi. Hatta başına takke foto montaj yapılan kişi Müslüman bile olmayıp iyi bir biracı olduğu ortaya çıktı.

imamoglu-biracidede1.jpg

imamoglu-biracidede2.jpg

imamoglu-biracidede3.jpg

imamoglu-biracidede.jpg

CHP'li İmamoğlunun daha mazbatasını bile almadan İBB ünvanı kadar fotoğrafta kullandığı İstanbullu dediği kişilerde sahte çıktı. İmamoğlu'nun 31 Mart’ın ardından hazırlattığı “16 milyon kazandı” başlıklı teşekkür posterinde yer alan şahısların yabancı reklam ajansı oyuncu olduğu ortaya çıktı. Fotomontaj fotoğraf ile hazırlanan reklam afişinde halkın 'her kesimi arkasına alan başkan' imajını çizmeye çalışan İmamoğlu’nun posterinde bulunan sakallı takkeli şahsın, bira reklam çekimlerinde oynayan yabancı bir kişi olduğunu öğrenildi. Böylece, fotoğrafa eklenen kişiye takkenin de montajlandığı ve bu şekilde muhafazakâr kesime karşı algı yapmaya çalışıldığı anlaşıldı. Ayrıca fotoğrafta yer alan başörtülü kadın da yabancı çıktı. 

CHP ALGISI: KES YAPIŞTIR BELKİ TUTAR! 

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de devam eden CHP’nin ‘Kes yapıştır operasyonu’ 23 Haziran sürecinde de devam ediyor. İstanbul Ümraniye’de, bir sokak röportajında, 31 Mart Mahallî İdareler Seçiminde oyunu Binali Yıldırım’a oy verdiğini, 23 Haziran’da ise Ekrem İmamoğlu’na vereceğini söyleyen bir şahsın sosyal medyada röportajı yayınlandı. Adamın Mahmut Tanal ile fotoğrafları ve CHP ilçe teşkilatında görev yaptığı ortaya çıktı.

Yine, 16 Nisan referandumunda hayır kampanyası yürüten CHP, bir prodüksiyon şirketleriyle anlaşarak hazırlattığı videolarla algı oluşturmaya çalışmıştı. Video için kamera karşısına geçen CHP’liler, başörtüsünü de propagandalarına alet etmişti. Başı açık parti üyesi bir kadın başörtüsü takarak CHP'yi destekliyormuş görüntüsü vermişti. 

2013'de Gezi ayaklanması sonrası AK Parti’nin İstanbul mitingindeki bir katılımcıya yönelik paylaşılan videoda kendini “müftü karısı” ve “başörtülü” gösteren kişinin, Balıkesir’e bağlı Burhaniye’de eski CHP İlçe Başkanı Faruk Cenal’in eşi  CHP'li bar işletmecisi Gül Taşlı Cenal olduğu ortaya çıkmıştı.

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.