Hizbullah lideri Nasrallah'tan olay yaratacak açıklamalar

Hizbullah lideri Nasrallah'tan olay yaratacak açıklamalar

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, canlı yayında dünyaya seslendi ve Türkiye'ye yönelik bir vurgusu dikkat çekti. İşte ayrıntılar;

Nasrallah, ABD öncülüğündeki Batı koalisyonunun IŞİD elebaşlarına stratejik ve lojistik destek sunarak Fırat'ın doğu yakasına kaçışlarını kolaylaştırdığını söyledi.

İşte Nasrallah'ın konuşmasından satır başları:

"Geçen hafta son Irak şehrinin IŞİD'ten kurtarıldığına tanık olduk. IŞİD, bir örgüt ve askeri yapı olarak Irak'ta sona erdi ve Irak güçleri Suriye sınırına ulaştı."

"Irak'taki pozisyonumuzu, Irak güçlerinin nezaretinde değerlendireceğiz. Varlığımıza daha fazla ihtiyaç yoksa, güçlerimiz diğer alanlara çekilecek."

IŞİD 'BİR DEVLET OLARAK' SONA ERDİ

"Suriye tarafında Ebu Kemal savaşını verdik. Bugün büyük bir askeri başarıyı göğüslüyoruz ve bu başarının önemi, bölgenin IŞİD teröristlerinin son kalesi olmasında yatıyor."

"IŞİD teröristleri halihazırda Suriye'nin bazı bölgelerinde varlıklarını sürdürüyorlar ancak bir 'devlet' olarak sona erdiler."

'ABD, RUSLARIN IŞİD'İ VURMASINI ENGELLEDİ'

"ABD Hava Kuvvetleri IŞİD'e hava koruması sağladı; Rus jetlerinin açıkça hareket eden teröristleri vurmalarını engelledi."

"İran Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani cephede en ön saftaydı. Babasının ölümünün ardından kısa bir süre cepheden ayrıldı ve ardından zafere tanık olmak için tekrar Ebu Kemal'e geri döndü."

İSRAİL-SUUDİ ARABİSTAN İTTİFAKI...

Nasrallah Arap ve Müslüman dünyasına şu sözlerle seslendi: "İsrail ve onlarla koordinasyon halinde olan başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap devletlerinin emirlerine uyabilirsiniz."

"[Suudi Dışişleri Bakanı] El Cübeyr'in Arapça söylediğini bizim İbranice söylememiz kazara değildir" diyen, Eski İsrail Savunma Bakanı Yalon'dan alıntı yapmamız kafi olacaktır."

HİZBULLAH İSTİKRARIN GÜVENCESİDİR

Nasrallah Arap Ligi'nin Hizbullah'a ilişkin kararına yönelik olarak, "Hiç bir Arap ülkesine gelişmiş balistik füze göndermedik" dedi.

"Suudi ve Bahreynli bakanlar Lübnanlılara, Hizbullah meselesini çözmezlerse [bölgedeki] istikrarın tehdit altına gireceğini söylüyorlar. Sizlere şunu söylemek isterim ki, Hizbullah'ın silahı bölgede istikrara ulaşmak yolunda en önemli faktördür. Lübnan'a, iç işlerine karışmayarak ve serbest bırakarak yardımda bulunabilirsiniz."

İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRME HAZIRLIKLARI

"Arap dünyasında şahit olduğumuz yoğun ajitasyon, İsrail'le ilişkileri normmalleştirmek yönünde yapılacak bir duyuru için hazırlanan zeminden ibarettir."

"Başbakan Saad Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesini bekliyoruz. Dönene kadar kendisini istifa etmiş saymayacağız."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.