Akgün Büyükçekmece’de seçmen kaydı silindiğini itiraf etti

Akgün Büyükçekmece’de seçmen kaydı silindiğini itiraf etti

Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün ilçede meydana gelen sahte seçmen skandalı ile ilgili, "Hem CHP hem AK Parti itirazları sonucu 745 seçmenin kaydı silindi" diyerek iddiaları itiraf etti.

Sahte seçmen iddialarıyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine gölge düşürülmek istendiğini iddia ederken, dün Cumhuriyet Savcılığına ifade vermeye gittiğini de doğruladı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün'den sahte seçmen iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. 1994'ten bu yana 6'ncı kez kez seçildiğini hatırlatan Akgün, "Şimdiye kadar hiçbir şaibe yok, neden şimdi var? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine gölge düşürülmek isteniyor" dedi.

AKGÜN: 745 SEÇMENİN KAYDI SİLİNDİ

Akgün seçimler öncesinde bazı itirazlarda bulunulduğunu hatırlatarak 745 seçmen kaydının silindiğini de itiraf etti. Akgün şu şekilde konuştu; "Hem CHP hem AK Parti itirazları sonucu 745 seçmenin kaydı silindi. Ancak rakamlar bundan ibaret değil 591 kişi adreslerinde görünmüyor olabilirler. Ama Büyükçekmece'nin başka yerlerinde yaşıyorlar. Mahalle arası geçişler var. Mesela 1159 kişi ilçe dışına gitti. Hiçbir şekilde büyük seçmen hareketi olmadı."

AKGÜN SAVCILIĞA İFADE VERMEYE GİTTİ

Sahte seçmen şaibesinin merkezinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP’li Akgün, dün savcıya ifade vermeye gittiğini de doğruladı.

Büyükçekmece'de çok sayıda sahte seçmen kaydı bulunduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında polis, birçok adreste kontrol yapmış ve halen devam etmektedir.

Sahte seçmen şaibesinin merkezinde olan ve ilk defa açıklamalarda bulunan Akgün, bu kontroller kapsamında belediye başkan yardımcısının evinde 4 ayrı polis ekibi tarafından kontrol yapıldığını kaydetti.

Öte yandan, AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı ve İBB'nin mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal, dün yaptığı açıklamada, 3 bin 092 seçmenin kaydının silindiğini söylemişti. Uysal, kaydı silinen seçmenler birçoğunun AK Parti'ye oy verenler olduğunu kolayca tespit edilebile bilineceğini söylemişti.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.