Hulisi Akar: Hedefimiz sadece teröristler

Hulisi Akar: Hedefimiz sadece teröristler

Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine işaret eden Milli Savunma Bakanı Akar, “Bizim buradaki hedefimiz sadece ve sadece teröristler." dedi.

Sıhhiye Orduevi'ndeki yemekte konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında da aynı şey geçerliydi. Onların farklı yaklaşımı üzerine biz gereğini yaptık. Dolayısıyla bu konuda da biz hazırlıklarımızı yaptık.” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Akar, şunları söyledi:

BİZİM HEDEFİMİZ SADECE TERÖRİSTLERDİR

Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine işaret eden Bakan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz burada sabırla, dirayetle kişilik ve kimliğimizle ilerlemeye devam ediyoruz. Orada da planlarımız, programlarımız hazır. Bu işin olabildiğince görüşerek, konuşarak NATO ile diğer müttefiklerimizle iş birliği halinde çözmeye çalışıyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında da aynı şey geçerliydi. Onların farklı yaklaşımı üzerine biz gereğini yaptık. Dolayısıyla bu konuda da biz hazırlıklarımızı yaptık. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak, kollamak için ne lazımsa onları da yeri ve zamanı geldiğinde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim buradaki hedefimiz sadece ve sadece teröristler. Onun dışında bizim oradaki kökü, kökeni ne olursa olsun halkla bir sorunumuzun olmadığını her zaman söylüyoruz."

BİZİM AMACIMIZ HUDUTLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Fırat'ın batısındaki terör hedeflerinin temizlendiğinin altını çizen Hulusi Akar, şöyle devam etti:

"Doğusundan ise bize roket, havan atıyorlar. Hafif silah atıyorlar. El yapımı patlayıcıları kullanıyorlar, 30-40 kilometre mesafeden model uçakları kullanarak bizim karakollarımıza, insanımıza bunlarla saldırıyorlar. Bu risk ve tehdit altında hiçbir ülke yaşayamaz ve bunu hiçbir ülke kabul etmez. Bu teröristlerin 30-40 kilometre güneye gitmesi, silahlarının toplanması ve bu güven altına alınacak bölgede TSK’nin bulunmasının gerektiğini belirtiyoruz. Bu şekliyle orası güvenli bölge haline dönüşecek. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine Türkiye'den 315 bin kişi geldi, güvenli olduğu için oralarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine döndü. Burada da aynı şekilde yüz binlerce bir dönüş yapabilecek rakamdan bahsediliyor. Bizim amacımız hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak. Bu nasıl olacak? Olacak, bunun başka çaresi yok diye muhataplarımıza söyledik, söylemeye devam ediyoruz."

MÜŞTEREK BİR KOORDİNASYON MERKEZİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin öncülüğünde Soçi'de imzalanan mutabakatla İdlib'de büyük bir insanlık dramının önlendiğini vurgulayan Bakan Akar, "Bunun devamı için Rusya ile temaslarımız sürüyor" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile 3-4 Mart’ta yeni bir metnin imzalandığını anımsatan Akar, "Bu metin buradaki işlerimizi biraz daha belirgin hale getirdi. Devriyelerin önü açıldı. Müşterek bir koordinasyon merkezi üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.