Hulusi Akar'dan terörle mücadele hakkında açıklama

Hulusi Akar'dan terörle mücadele hakkında açıklama

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Milli Savunma Bakanı Akar, terörle mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, terör hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeledeki kararlılıklarının devam ettiğini, Münbiç, İdlib ve Fırat'ın doğusunda da bu mücadelenin aynı şekilde sürdüğünü belirtti. 

Osmanlı'dan bu yana gelişiyoruz

Osmanlı İmparatorluğundan bugüne kadar Türk savunma sanayinde çok büyük gelişmeler yaşandığını söyledi. Akar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Tophane-i Hümayun’un kurulduğunu ve savunma sanayinin ilk olarak o tersanelerde gelişmeye başladığını ifade etti.

Daha sonra yaşanan süreçler ile savunma sanayisinde ilerleme kaydedilmediğini ifade eden Hulusi Akar, Cumhuriyet döneminde yapılan çalışmalarla sanayide topyekün bir kalkınma hareketinin başladığını söyledi.

"Özel sektörün katkısı ile geliştik"

Hulusi Akar açıklamasının devamında yapılan teşebbüslerin özel sektörün katkısı ile hayata geçirildiğini, ilk özel savunma ve sanayi fabrikasının ise Şakir Zümre tarafından kurulduğunu belirtti. Hulusi Akar, örnek olarak Nuri Demirağ'ın uçak fabrikası ve Türk Hava Kurumu ve Makine Kimya Endüstrisinin kuruluşunu gösterdi.

"Kıbrıs Harekatı dönüm noktası oldu"

Kıbrıs Barış Harekatı ile savunma sanayisinde dönüm noktasının yaşandığını ancak burada da kısıtlamaların yapıldığını aktaran Akar; “Uygulanan bu politikalar ile bağımsız politikalar üretmeye başladık. Bu kapsamda TSK’nın ihtiyacının istikrarlı ve güvenli bir biçimde karşılandığının, Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri’ni güçlendirme vakıfları kurulmuştur. Bu şekilde savunma sanayisinin güçlü temelleri atılmıştır.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.