‘Hür Kız’ Ayşe Teyze dünyayı geziyor

‘Hür Kız’ Ayşe Teyze dünyayı geziyor

60’ında fenomen olan ‘Hür Kız’ Ayşe Teyze dünyayı geziyor.

İzmir’de yaşayan 60 yaşındaki Ayşe Kurucu, 3 çocuk annesi… Eşinin kıskançlıkları sebebiyle evden dışarı çıkmayan biriyken, ayrıldıktan sonra 27 farklı ülke gezdi. 10 yılda farklı kültürlere tanıklık eden Ayşe teyze, kendisine ‘Hür kız’ diyor.

Otostop çektiği çiftin aracında 'Canım kızım' ismini verdiği fotoğraf makinesini unutmasıyla hayatı tamamen değişen, ‘Hür Kız’ Ayşe teyze çiftin fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen oldu. İmkansız diye bir şey olmadığını gösteren ve tabuları yıkan Ayşe Kurucu, yaşam enerjisiyle gençlere ilham kaynağı oluyor.

hurkiz6.jpg

Yaşlılar Haftası dolayısıyla ‘+65 Yaşlı Farkındalık Zirvesi’nde gençlerle bir araya gelen Kurucu, insanın istediği sürece pek çok hayalini gerçekleştirebileceğini söyledi.

hurkiz.jpg

HAYATI KAÇIRMAYIN

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen panelde konuşan Kurucu, “Bu sene gittiğim ülke ile birlikte 27 ülke oldu. Kadını hür görmeyip ayıplayan kesimler olsa da çoğunlukla güzel tepkiler geliyor. 'Yalnız mı gittin? Nasıl olur?' diyenlere kendinizi ispatlayabilmek, farklılıkları görebilmek önemli. İmkanınız olduğu sürece hayatı kaçırmayın. Bu maddiyatla ilgili değil. Benim ilk gezmem kredi kartı ile oldu” dedi.

hurkiz4.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.