İBB Fesli'nin gecekondu restoranını yıkamıyor!

İBB Fesli'nin gecekondu restoranını yıkamıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hocam” dediği, Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'na ait boğazdaki mekan yeniden gündeme geldi.

Oda TV yazarı Hakan Erol, bugünkü köşe yazısında 'Mısıroğlu'nun Boğaz'daki restoranı İstanbul Belediyesi'ni karıştırdı'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hocam” dediği, Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ağır sözler eden, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'na ait boğazdaki mekan yeniden gündeme geldi.

İlk olarak Odatv'nin gündeme getirdiği mekan ile ilgili olarak Mısıroğlu, 31 Aralık 2016 tarihinde yaptığı konuşmada, 1977 yılında boğaz kenarında bir dönem arazi aldığını ve 1978 yılında ise TSK’nın bu arsa nedeniyle kendisine dava açtığını söylemişti. Mısıroğlu, TSK’ya karşı davayı kazandığını ise, “Hasmın ordu. Ben vatandaş değilim. Askeriye karşı bile dava kazandım. Nasıl? Yüksek temyiz mahkemesinden bile askeriyeye verilmesi tasdik edilmiş iken” ifadeleriyle anlatmıştı.

Kadir Mısıroğlu daha sonra eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın boğazdaki mekanını istimlak ettiğini ifade ederek, “Tayyip Bey onun yerine belediye reisi oldu, ‘vazgeçtim bu istimlakten’ dedi” şeklinde konuşmuştu.

MISIROĞLU KORUNUYOR MU?

İBB Meclis üyesi Doruk Bulut, Deniz Erzincan ve Nadir Ataman ise konuyla ilgili olarak, İBB Meclis Başkanlığı'na dikkat çeken bir soru önergesi verdi.

Mısıroğlu'nun restoranında 1000 m2 kaçak olduğunu ifade eden Ataman, İstanbul 6 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na dilekçe verildiğini, kurulun incelemeleri sonucunda ise Mısıroğlu'nun restoranında kaçaklar tespit edildiğini ifade etti. Kurul ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden 2 defa bu tespitler için gerekli bilgileri istediğini ifade eden Ataman, 9 aydır yanıt alamadıklarını ifade etti.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İstanbul 6 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na yanıt vermediğini ifade eden Ataman, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün suç işlediğini ifade etti. Kurul'un iki kez yazı yazmasına karşın, yine de bir yanıt alınamadığını belirten Ataman, Mevlüt Uysal'a seslenerek, "Niye yasal işlemler başlatılmıyor. Bırakın Atatürk düşmanı fesliyi korumayı, yıkın Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı Fesli'in yerini yıkın" diye belirtti.

"Boğaziçi öngörünüm de denize kazık çakılmış iskele yapılmış adeta denizin üzerine gecekondu yapılmış. İBB’den geçen imar planındaki komşu çekme mesafelerine uyulmamış, arsanın tamamına komşu payı bırakılmadan birçok parçacık yapılar yapılmış, kıyı kanununa aykırı hareket edilmiş. Kaldı ki uydu görüntülerinden parsel sınırının aşıldığı net olarak görülmektedir, nedense gören olmamış" diyen Ataman, soru önergesinde, "Anılan adreste bulunan Restoranın işletme ruhsatı var mıdır? Anılan adreste bulunan yapılar hangi imar şartlarına göre yapılmıştır? Yapılaşma hakkı kaç m2’dir? Meri İmar şartlarında hangi lejantta kalmaktadır" şeklinde birtakım sorular yöneltti.

İşte Ataman'ın İBB Meclisi'nde yaptığı o konuşma:

"Atatürk düşmanı Fesli kadiri hepiniz tanıyorsunuz hani 10 Kasımda kenefe gidin diyen, Kadir Mısırlıoğlu Atatürk’e küfreden tımarhanelik meczubu.

10 Kasımdan bir gün önce Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş resmi kıyafeti ve devletin resmi arabası ile ziyaret etti. Daha öncede reisiniz ziyaret etmişti. Seviyorsunuz Atatürk düşmanlarını.

Meczup Fesli ziyaretten sonra bir açıklama yaptı 'Bir yatakta yattığım talebelikte arkadaş, bakan oldu beni tanımadı. Şimdi de Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri. Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanet’ti. Şu Şeyhülislam'ın beni ziyarete gelmesi var ya tarihi bir hadisedir. Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin' devam ediyor Atatürk’ün yeni bir devlet kurmadığını iddia eden Mısırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı 'Irk için mi dövüştük Yunanla? Sen bir imparatorluk bakiyesisin. Sen ırk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa Kemal bir devlet kurmuş değildir. Devlet kurucuları lafı da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejim şeriattı, gâvurluk yaptı' Nasıl Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk düşmanı olduğunu kendisi beyan ediyor.

Buradan size söylüyorum bırakın Mustafa Kemal Atatürk’e küfreden meczubu korumayı dokuz ay önce İBB Meclisine önerge verdik, Beykoz'da Feslinin mülkiyetinde olan restoranın 1000 m2 kaçağı var dedik. Siz Atatürk düşmanlarını koruduğunuz için yetinmedik İstanbul 6 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurula dilekçe verdik, kurul inceleme yaptı kaçakları tespit etti. Yapılan incelemeler ve tespit edilen kaçaklar için 6 numaralı kurul ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili mercilerden yani Boğaziçi İmar Müdürlüğünden 2 defa bu tespitler için gerekli bilgiler istendi.

Ancak Mevlüt Uysal'a bağlı Boğaziçi imar müdürlüğü 9 aydır yerinde inceleme yapıp kurula ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına cevap vermiyor, suç işliyor. Kurul tekrar yazı yazdı yine cevap yok.

Ne yapıyorsunuz? Göz yumuyorsunuz, kulak kapatıyorsunuz, görmezden geliyorsunuz.

Burası boğazın '0' noktası, ana ulaşım aksında. Kurumlar size ne yapmanız gerektiğini 2 defa yazmış, söylemiş, sonuç istemiş ama nafile.

Sn. Uysal diyor ki ben kurumları, halkı, meclisi takmam, fesli ne diyorsa o olur. İşte sizin anlayışınız. Sormak istiyorum, Mevlüt Uysal'mı koruyor niye yasal işlemler başlatılmıyor. Bırakın Atatürk düşmanı fesliyi korumayı yıkın Atatürk düşmanı Cumhuriyet düşmanı Feslinin yerini yıkın.

Kuleli caddesi  No: 69 Çengelköy/Üsküdar 147 pafta 842 ada 66 parsel adresinde bulunan

Mülkiyeti Kadri  Mısırlıoğlu'na ait  Yakamoz Restoran Boğaziçi öngörünüm de bulunmaktadır.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı  Boğaziçi  İmar Müdürlüğü yetki alanında kalmaktadır.

Tarafımıza gelen eski ve yeni  fotoğraflara bakıldığında Deniz tarafına zemine kazık çakılmak yöntemi ile restoran Deniz tarafına enine yaklaşık  6 metre, boyuna  40 m genişliğinde olmak üzere  yaklaşık 250 m2 büyütülmüştür  ve kaçak yapı denizin üzerine kadar getirilmiştir. Kazanılan alanın üstü de kaçak olarak kapatılarak kapalı alan oluşturtmuştur. Yine parsel içinde kademelendirme yapılarak ikinci bir kat oluşturulmuş ve kapalı alan haline getirilmiştir. Ayrıca  teras katıda bulunmaktadır yaklaşık 1000 m2 kapalı alan oluşturulmuştur.

Önemli bir konuda şudur restoranın bulunduğu alanın yanında  Boğaz'ın en güzel yalı Camilerinden biri olan Tarihi  Kaymak Mustafa Camisi bulunmaktadır.

Atatürk düşmanı Kadir Mısırlıoğlu'nu kurtarmak lazım, ne yapılmış İBB Meclisinde 2011 yılında karar alınmış karar şu, meri plan hükümleri korunsun, doğru bir karar ancak 2012 yılında yeni bir karar alınmış bu kararla tamamı yeşil alan olan arsa turizm tesis alanına alınmış, oy çokluğu ile ve mutlu son emir büyük yerden.

Boğaziçi İmar Müdürlüğünün görevlerine baktığımızda  birinci derecede sorumludur. Müdürlük  Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir.

Ayrıca Yapı Denetimi Temel üstü, yıkım ve tamirat ruhsatları vermek, İnşaatların projelerine uygun yapılmasını sağlamak, Kaçak yapılaşma ve gecekonduyu önlemek olarak görülmektedir. Ancak Boğaziçi öngörünüm de Denize kazık çakılmış iskele yapılmış adeta Denizin üzerine gecekondu yapılmış. İBB’den geçen imar planındaki komşu çekme mesafelerine uyulmamış, arsanın tamamına komşu payı bırakılmadan birçok parçacık yapılar yapılmış, kıyı kanununa aykırı hareket edilmiş. Kaldı ki uydu görüntülerinden parsel sınırının aşıldığı net olarak görülmektedir, nedense gören olmamış. Gerçi orayı da görmek kolay değil gördün mü bir bakmışsın İBB’nin görünmez biriminde kızağa çekilmişsin.

Bu çerçevede 

Anılan adreste bulunan Restoranın işletme ruhsatı var mıdır?

Anılan adreste bulunan yapılar hangi imar şartlarına göre yapılmıştır? Yapılaşma hakkı kaç m2’dir?

Meri İmar şartlarında hangi lejantta kalmaktadır?

Boğaziçi imar Müdürlüğü  tarafından  Onaylı projesine aykırılıkları tespit edildikten sonra İBB Encümenince yıkım ve para cezası kararı alınması gerekmektedir ve neticesinde varsa İskan belgesinin iptal edilmesi, işletme ruhsatlarının iptal edilmesi gerekmektedir. Bu işlemler yapılmış mıdır? İlgili evrakların bilgilerinin tarafımıza verilmesini,

Anılan işletmenin olumlu ya da olumsuz  İtfaiye görüşü var mıdır?

İBB Meclis tarafından alınan meclis kararına göre Hmax değerinin aşıldığı,

Binaların kontur gabarilerinin ölçülmesini,

Varsa Onaylı projesine tüm aykırılıkların tespit edilmesini,

Kot kesit,

İlgili kuruma Tadilat projesi verilip verilmediğinin, 

İskan belgesi var mı?

Tarafınızdan imar işlem dosyasından kontrol edilmesi ruhsat ve ruhsata esas belgelerden incelenmesini

Kısaltarak okuduğum Önergemizin tamamı tutanaklara geçirilmesi kaydı ile  Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederiz.'

siyasetcafe.com

gokcek-021.jpg

14ilde.jpgistanbul-003.jpgisadami-003.jpgmehmetcengiz.jpg

milli-001.jpgchp-010.jpgcemal-003.jpg

akparti-006.jpguzay-003.jpgozhaseki-002.jpgyoutube-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.