İBB Meclisi karar verdi Öğrenci Akbili 40 TL 

İBB Meclisi karar verdi Öğrenci Akbili 40 TL 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclisince alınan kararla öğrenci aylık Akbil ücreti 85 liradan 40 liraya indirildi. Ayrıca sınav günleri ve 19 Mayıs ve Ramazan Bayramlarında ulaşım ücretsiz olacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85 liradan 40 liraya indirilmesini oy birliğiyle kabul etti. İBB Meclisi, kent genelindeki öğrencilerin toplu ulaşım araçlarında kullandığı mavi kart aylık abonman ücretini 85 liradan 40 liraya düşürme kararı aldı.

AK Parti İBB Meclisi grubu, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 lira ve 200 geçiş olarak belirlenmesini teklif etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla yapılan teklif, mecliste oy birliğiyle kabul edilerek, Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

Alınan kararın, ilgili komisyonlarca olumlu görüş belirtilen teklif, rapora dönüştürülerek meclise sevk edildi. Hazırlanan rapor, Meclis Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda ele alındı.

Yapılan oylamada, teklif raporu, oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti. Böylece, İstanbul'da aylık 85 lira olan öğrenci mavi kart ücreti, 40 liraya inmiş oldu. 

19 MAYIS VE RAMAZAN BAYRAMI'NDA ULAŞIM ÜCRETSİZ 

Yine, İBB Meclisinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı boyunca kentteki toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.  

19 Mayıs gün boyunca, Ramazan Bayramı'nda ise 4 Haziran saat 06.00'dan, 6 Haziran saat  23.59'a kadar istanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT, özel halk otobüsleri, metro, hafif metro, tramvay ve füniküler,  metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, şehir hatları vapurları, özel deniz toplu ulaşım, teleferik ve Kadıköy Moda nostaljik tramvay araçları ücretsiz olarak seyahat edilebilinecek. Öte yandan daha önceki bayramlarda yüzde 50 indirimli seyahat ediliyordu. 

SINAV GÜNLERİ ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir diğer karar ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Açık Öğretim Sınavı, Liseye Geçiş Sınavı ve Kamu Personeli Seçme Sınavlarına gireceklere toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. 15 - 16 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 25 - 26 Mayıs'taki Açık Öğretim Fakültesi Sınavları, 1 Haziran'daki Liseye Geçiş Sınavları ile 14-20-21 ve 28 Temmuz'da yapılacak KPSS'ye girecek öğrenci, memur adayları ve sınav görevlileri sınav giriş belgelerini veya görevli belgelerini göstererek ücretsiz seyahat edebilecek. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.