İmamoğlu'nun olduğu İBB'de yaşandı 'Gerekirse vururum' 

İmamoğlu'nun olduğu İBB'de yaşandı 'Gerekirse vururum' 

Ekrem İmamoğlu'nun mahkeme kararıyla durdurulan İBB verileri içinde bulunan İstanbul’un kozmik odasını kopyalama girişimi Kurtlar Vadisi sahnelerini aratmadı. Karabulut, gerekirse kendisini vurabileceğini söyledi. 

Bir çok usulsüzlük nedeniyle seçim itiraz süreci devam ederken İl Seçim Kkrulu tarafından mazbatasını alan CHP'li Ekrem İmamoğlu mesaisine başlar başlamaz ilk işi İBB'nin veri tabanını kopyalama girişimi oldu. 

İçerisinde İstanbul'un kozmik odası denilecek bilgilerinde bulunduğu veri merkezinde kopyalama girişimi Kurtlar Vadisi dizilerinde ki sahneleri aratmadı.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut, ruhsatlı tabancasını göstererek gerektiğinde kendisini vurabileceğini belirterek “Canımı veririm bilgileri vermem” dediği ortaya çıktı. 

CHP'Lİ İMAMOĞLU'NUN İLK HEDEFİ İBB'NİN KOZMİK ODASI OLDU 

Bir çok şaibe iddialarının inceleme aşamasında itiraz sürecinin devam ettiği 17 Nisan'da mazbatayı alarak İBB'de göreve başlayan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Nisan'da ilk iş olarak MİT’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve İstanbul’un tüm sırlarının bulunduğu verilerin kopyalanması talimatını vermiş, İstanbul’un kozmik odasına girilmesini istemişti. 

Diriliş Postası'nın haberine göre; İmamoğlu'nun daha kurum yöneticileri ile bile tanışmadan brifing almadan alel acele ilk hedefi kozmik oda kararına 19 Nisan’da İstanbul 4. İdare Mahkemesi İstanbul’un sırlarının İmamoğlu tarafından ele geçirilip, başka kişiler ya da kurumlarla paylaşılmasını engellemek için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İşte bu aradan geçen 48 saatte ise Kurtlar Vadisi sahnelerini aratmayan bir mücadele yaşandı.

KOZMİK ODANIN ŞİFRELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ekrem İmamoğlu'nun tarafından gönderilen belediye dışından üstelik bir siyasi parti görevlisi olan CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Bilişim Uzmanı Melih Geçek'in bulunduğu ekip, verileri kopyalamak üzere Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na geldi.

Söz konusu uzman ekip, İstanbul'un sırlarının yer aldığı bilgileri kopyalamak için Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut'tan serverların şifresini istedi. Ancak Karabulut, buna izin vermedi ve bu girişime direndi.

Karabulut, CHP'li İmamoğlu’nun talimatının hemen ardından İstanbul'un kozmik odasını korumak için sorumluluk alarak serverın şifresini değiştirdi. Şifrenin sızmaması, İstanbul'un sırlarının başkasının eline geçmemesi içinde şifreyi de kimse ile paylaşmadı.

ibb-karabulut.jpg

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut

"CANIMI VERİRİM YİNE SİZE BİLGİLERİ VERMEM"

CHP İlçe Örgütü görevlisi Geçek’in de bulunduğu ekip veri kopyalama konusunda ısrarını sürdürünce İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut’un, şu şekilde karşılık verdiği öğrenildi:

''Şifreyi sadece ben biliyorum. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararını verene dek ben size şifreyi vermiyorum. Bununla alakalı görevden alabilirsiniz, soruşturma başlatabilirsiniz ama bu şifre benimle beraber yok olur gider. Canımı veririm yine size bilgileri vermem.'' 

"GEREKİRSE KENDİMİ VURURUM AMA VERİLERİ KOPYALATMAYACAĞIM"

Yaşanan bu olayın tanıklarının aktardığına göre Selim Karabulut, ruhsatlı tabancasını göstererek, gerekirse kendisini vuracağını ama yine de verileri kopyalatmayacağını tekrar vurguladı.

Veri kopyalamaya izin vermeyen Daire Başkanı Selim Karabulut, İmamoğlu'nun operasyon ekibine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde günlük rutin işlerin evraklarının bulunduğu ''Daysis'' sistemine giriş yapabileceklerini belirtti.

Bunun üzerime İmamoğlu'nun CHP'lilerin de bulunduğu kişiler bir çok veriyi mahkeme kararının resmi tebligatı gelinceye kadar verileri kopyaladı. Hatta İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir demecinde, 'İBB ile bir çok evrak var elimizde' diyerek kopyalanan verilerin CHP'ye teslim edildiğini de itiraf etmiş oldu. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.