İBB'den Ensar'a dev kıyak

İBB'den Ensar'a dev kıyak

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Ensar Vakfı’na büyük kıyak. İşte haberin ayrıntıları;

Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda çocuk istismarı olayı ile tanıdığı Ensar Vakfı için öğrenci yurdu tahsis etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Ensar Vakfı arasında protokol imzalandı. Protokole göre, İBB mülkiyetindeki bina Ensar Vakfı için tahsis edildi.

Ataşehir İlçesi İnönü Mahallesi’nde üç kapı numaralı bina bir yıl süreyle Ensar Vakfı’nın kullanımında olacak. Vakıf, binayı öğrenci yurdu olarak işletecek. Protokole eklenen maddeyle, sözleşmenin dolmasına üç ay kala İBB ve Ensar Vakfı arasında yeni bir anlaşma daha yapılarak sürenin uzatılmasının da önü açık bırakıldı. Protokolde ayrıca “Tarafların hiçbiri süresi dolmadıkça sözleşmeyi feshedemez” denildi. Binanın Ensar Vakfı’na tahsisi AKP’li meclis üyelerinin İBB Meclisi’nden geçerken MHP ve CHP rapora olumsuz oy kullandı.

3.4 MİLYON’A DENK

CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Tarık Balyalı, konuyla ilgili söz alarak “Tahsisi yapılan bina 716 metrekarelik bir arasa üzerinde bulunuyor. Bölgedeki metrekare fiyatlarından hesapladığımızda 3.4 milyon liralık bir malvarlığını veriyoruz” diye konuştu. CHP’li Meclis, Hukuk Komisyonu Üyesi Taner Kazanoğlu ise şu eleştiride bulundu: “Neredeyse her ay bir yerleri veriyoruz. Babamızın malını vermiyoruz. Belki bizden belediye binasını da isterler onu da verelim! İstanbul’daki yurt sorunun Büyükşehir Belediyesi çözsün, vakıflar değil.” Hukuk Komisyonu Başkanı AKP’li Osman Gökçebaş ise Ensar Vakfı’na yapılan tahsisi belediye kanuna dayandığını söyleyerek savundu.

KARAMAN SKANDALI

İBB’nin yurt tahsisi yaptığı Ensar Vakfı, Karaman’daki çocuk istismarı skandalıyla kamuoyunda tanınıyor. Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı olduğu bilinen yurtlarda 2012-2015 arasında 10 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu oraya çıkmıştı. Mahkemece suçlu bulunan ve yurtta öğretmen olarak görev yapan Muharrem Büyüktürk 508 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.