Iğdır'da HDP’den PKK mesajlı kutlama!

Iğdır'da HDP’den PKK mesajlı kutlama!

Türkiye ilk defa ittifaklarla gittiği 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’nin az bir farkla kaybettiği Iğdır’da CHP’ye bir çok şehirde destek veren HDP’liler PKK elebaşı Apo’nun bulunduğu İmralı mesajlı pankart astı.

Türkiye 31 Mart seçimlerine ilk defa ittifaklarla seçime gitti. Bir tarafta AK Parti ile MHP ortaklığı Cumhur İttifakı diğer tarafta ise CHP-İYİ Parti omurgasında toplanan ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile FETÖ terör örgütünün tam desteklediği Millet İttifakı yer aldı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş terör suçundan hükümlü olduğu cezaevinden, ‘Kürdistanda biz kazanacağız, Batı da ise Ak Parti ile MHP’ye kaybettireceğiz’ diyerek aday çıkarmadıkları bir çok başta İstanbul, Ankara, Adana olmak üzere bir çok büyükşehir ve illerde CHP-İYİ Parti adayını destekledi.

Seçimlere yaklaşık 10 gün kala FETÖ sözcüsü Ekrem Dumanlı yayınladığı video ile yine Cumhur İttifakı’nın parti genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’ye sadırken bun akarşın seçmenlerini Millet İttifakının CHP-İYİ Parti adaylarına destek çağrısı yaptı.

Yine seçimlere 4 gün kala PKK ele başı Murat Karayılan, yayınladığı video ile AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın oylarına oy verilmemesi ve kazanmak için onların rakiplerine destek çağrısı yaptı.

pkk-siyasetcafe.jpg

Seçimlerde kritik illerden birisi olan Iğdır’da seçime Cumhur İttifakı MHP adayı İsa Yaşar Tezer ile gitti. Daha önce de HDP’nin yedek partisi BDP’de olan Iğdır’da MHP adayı İsa Yaşar Tezer 20 bin 713 oyla yüzde 46.68 oy alarak büyük bir başarı elde etti. Ancak CHP’ye tam destek veren HDP adayı ise yüzde 50.10 oy oranı ile seçimi kazandı.

HDP’DEN İMRALI'DAKİ APO PANKARTI

CHP-İYİ Parti ittifakına bir çok şehirde destek veren PKK’nın siyasi uzantısı HDP Iğdır’da seçimi desteklediği partilerin de desteği ile yeniden kazanması üzerine şehrin önemi bir noktasına bir pankart astı. Pankartta, “Direnen Iğdır halkının zaferi. Halkların kardeşliğinin inşasına. İmralıya armağanımızdır” yazsı yer aldı.

Pankart sosyal medyada büyük tepki görürken, seçime CHP-İYİ Parti ittifakına tam destek veren HDP’nin ve destekçilerinin bir kez daha PKK ele başı Apo destekli bir yapı olduğu tescil edildi.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.